Kılıçdaroğlu: Bedeli 76 milyona ödetecekler

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap ediyor. Kılıçdaroğlu, Silivri’ye giden milletvekillerine yönelik dokunulmazlıkların kaldırılması sözüne sert tepki gösterdi

CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında  hükümete veryansın etti. Kılıçdaroğlu kendilerine yönelik dokunlmazlıkların kaldırılması talebine rest çekerek,  bizim dokunulmazlığa ihtiyacımız yok. Kaldırmazsanız nağmertsin.

CHP’nin neden konuşmadığını, süreçle ilgili görüşü olmadığı sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, ne olduğu belli olmayan bir konuda konuşamayacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Önce, İmralı süreci, sonra çözüm süreci, sonra da barış süreci dediler hiçbiri tutmadı. Kervan yolda dizilir diyorlar. 30-40 yıllık bir sorun kervan yolda dizilir mantığı ile çözülmez.  Medya üzerinden bize baskı yapmaya çalışıyorlar.

-Bize sorduklarını Recep Tayyip Erdoğan’a sormuyorlar. Buna bir de basın diyorlar. Kalemi özür olmayan, basın değildir. Bu sürecin sonucunda bir başarısızlık çıkarsa bunun bedelini 76 milyon öder. Büyük öfkeler büyük hayal kırıklıkları doğurur. Bu Türkiye’ye yapılacak en büyük ihanettir.  CHP ile görüşmek zaman kaybıdır diyen bir başbakan diye düşünün. Şimdi de CHP niye karışmıyor diyorlar.

Kılıçdaroğlu: Akil insanlarla ilgili 7 Haziran 2012’de Başbakan katıldığı bir televizyonda kendisine CHP’nin Akil adamlar önerisi hatırlatıyorlar ve başbakan o zaman “Akil adamlara ihtiyaç yok, Akil insan biziz” diyor. Madem akil adamdın neden bunları seçtin. Bugün bana güvenmiyorsanız bari bu 63 kişiye güvenin diyor.

Başbakanın Medyayı tamamen kontrol altına aldığını savunan Kılıçdaroğlu,  bu kişilerin hemen televizyonlara gittiğini ve orada Erdoğan’ı anlattığını söyledi. Akil adamların gittikleri yerde “ Barışa huzura ihtiyaç var diyeceklerini, oradaki çarıklı halk, Bunu nasıl yapacaksınız dediklerinde “ben bilmiyorum” diyecekler. Madem çözümü bilmiyorsunuz, neden gidiyorsunuz. Neyi anlatacaksınız. PKK sınır dışına çıksın silahlarını bıraksın diye halkı ikna etmeye gerek mi var. Çıkıyorsa çıksınlar. Bunların görevi reklam işi. Aklını kiraya verenden akil adam olmaz.

Hakkari’de neden Türk bayrağı yoktu diye Başbakanın kendisine yüklendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sen başbakan değilmisin. Hakkari’de senin il başkanlığın yok,  Hakkari’de CHP İl Başkanlığı var ve önünde Türk bayrağı var inanmıyorsan git bak.  Sorunu çözmek istiyorsun. Çöz sorunu. Samimi ve dürüst olacaksın dedik, samimi ve dürüst mü,  Kişisel beklentiler üzerine bu hesabı yapmayacaksın dedik. Pazarlık yapmıyoruz diyor, şakır şakır pazarlık yapıyor.

Pazarlık yapmayacaksın dedik. yapmayacağını söyledi. bu mektuplar aşk mektubu değil her halde.  Sen bu sorunu çözemezsin, CHP de engel değil.  Senin neyine engel olduk. Buyur çöz.  Ne pazarlık yaptıklarını öğreniyoruz. Bir TV programında yaptığı konuşmada eyaletlerden söz ediyor.  Durup durduğu yerde neden eyaletten fedarasyondan söz eder.

Ne dünya tarihi ne Osmanlı tarihi hakkında küçük bir bilgisi varsa ben bu görevi bırakırım. Eyalet sisteminde siyasi rekabet daha güçlü olacakmış. Buna ancak siyaset cahili denir.

-Yasama ve Yargı Yürütme gibi devletin çatısını oluşturan kurallar dışında, demokrasi bir ülkeye gelmeden barış gelmez,  demokrasi gelirse barış gelir. 12 Maddelik demokrasi manifestosu yayınladık. Erdoğan ve yandaşları tek cümle söylemedi tek bir soru sorulmadı. Neden sorulmuyor, ayrıcalığı mı var, demokrasilerde gazeteciler öğrenciler hapse atılmaz, demokrasilerde yüzde 10 barajı olmaz, demokrasilerde oy hırsızlığı olmaz. Demokrasilerde liderler listerleri yapıp vatandaşın önüne koymaz.

-ikinci önemli madde bir ülkede hukuk yoksa barış da yoktur. Hukuku katlettiğiniz yerde barış olmaz. Milletin seçtiği 8 milletvekilini hapiste tutacaksınız, demokrasi olmaz.

-Toplumsal uzlaşma olmazsa barış olmaz. Hukuk, demokrasi ve uzlaşma yoksa barış olmaz. Şimdi sayın başbakana söylüyorum. Demokrasi istiyorsan getir yasaları çıkaralım, darbe yasaların arkasına saklanma,  çık adam gibi söyle.  Gel yargıyı bağımsız kılalım,  Çıksın Erdoğan bizim toplumsal uzlaşma çağrımız bizim yol haritamız üzerinde konuşsun.

-Bugün Meclis’e bir önerge getirecekler. Bu önergeyle ilgili Meclis Başkanı da parti liderleri de farklı açıklamalar yaptı, Ben Türkiye’nin en temel sorunlarını çözerken halka doğruları söyleyeceksiniz, halkı aldatmayacaksınız.  Bizim tarihimizde ilk kez Meclis terör örgütü ile muhatap kılınmak isteniyor. Meclis Başkanı bunun araştırma önergesi olduğunu söylüyor. Metni oku, Meclis olarak terör örütü ile irtibat kurulmasını doğru buluyormusun bulmuyor musun onu söyle. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir.

-Ekonomi konusunda bütün Türkiye sıkıntılı, ister kapanan şirketlere, nereye bakarsanız bakın bütün göstergeler olumsuz. En son dramatik bir olaydır Trabzon’da genç bir çocuk işsizlik dolayısıla kendisini yaktı. Bir ülkede genç kendisini yakıyorsa orada kriz vardır. İşsizlik 214 bin kişi daha arttı.  Bir bankanın alacağı bin kişilik yere 40 bin kişi müracat ediyor.  Yeni bir ekonomi politikasına ihtiyacımız var. Her alanda kan kaybediyoruz. Bunu herkese anlatacağız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri