Kılıçdaroğlu Baykal'ın tavsiyesine uydu

Hüseyin Aygün ve 11 deklarasyoncu vekile disiplin uyarısı yapılması Kılıçdaroğlunun 2004teki muhalif çıkışını hatırlattı. Ancak Kılıçdaroğlu Baykalın uyarısı üzerine imzasını çekti
27 isim ise tasfiye oldu. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’den Dersim açıklamaları sebebiyle savunma istenmesi, yönetime karşı deklarasyon yayımlayan Samsun Milletvekili Haluk Koç ve milletvekillerine disiplin uyarısı yapılması, Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski Genel Başkan Deniz Baykal’a karşı 2004’te gerçekleştirdiği muhalif çıkışı gündeme getirdi. Aralarında Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu 30 CHP milletvekilinin 17 Mayıs 2004’te açıkladığı ‘İktidar Yürüyüşü Hareketi’ ile perde arkasındaki bilgiler ilginç. Bildiride, ‘olağanüstü seçimli kurultay’ talep ediliyordu. Baykal, bildirinin ardından CHP grubunuMeclis’te olağanüstü toplayıp, ihraç uyarısı yaptı. Dönemin parti yönetimi, imzacı milletvekilleri ile tek tek görüştü. Grup yönetimi, Kılıçdaroğlu’na “neden imza attın” diye sordu. Kılıçdaroğlu gerekçelerini sıraladı. Disiplin uyarısı üzerine, Kılıçdaroğlu, “İmza attımama gerekirse geri çekerim” karşılığını verdi.
YENİDEN VEKİL OLDU
Kılıçdaroğlu’nun manevrası, yenidenmilletvekilliği getirdi. Bildiriye imza atan 30 milletvekilinden 27’sini Baykal çizdi. Kılıçdaroğlu, 2007’de yeniden aday gösterilen üç isimden birisi oldu. 2004’teki muhalif süreçte, bazı milletvekilleri Kılıçdaroğlu’na genel başkan adaylığı da önerdi. Ancak Kılıçdaroğlu “Yok canım” dedi.
BAYKAL VİTRİNE ÇIKARDI
Kılıçdaroğlu’nun siyasette yer almasında eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın etkisi önemli. Bürokratlığının ardından 1999 seçimleri öncesi DSP ile temas kuran ancak milletvekili listelerine giremeyen Kılıçdaroğlu, 2002’de CHP milletvekili olarak Meclis’e girdi. Baykal tarafından grup başkanvekili olarak görevlendirildi. Baykal, Kılıçdaroğlu’nu 2009 yerel seçimlerinde de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdi.
BUGÜN GAZETESİ
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri