Kılıçdaroğlu: AYM’ye gitmeyeceğiz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği paketini Anayasa Mahkemesi'ne götürmeyeceklerini açıkladı; "Asıl yüce divan halkındır, milletindir. Son sözü millet söyleyecek" dedi.

Referanduma sayılı günler kala siyasi liderlerin evet ya da hayır kampanyalarını yürütmek için nasıl bir yol izleyecekleri de şekillenmeye başladı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da ‘hayır’ kampanyasının yol haritasını bugünkü grup toplantısında açıkladı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Kredi kartı ve tüketici kredisi borcu eski parayla 424 milyar lira vatandaşın bankalara borcu var. Bu borçla ilgili olarak iktidar kanadından bir Allah’ın kulu çıkıp “Sizi kurtaracağım” diyor mu? Diyemez. Onlar da eninde sonunda “Hayır” diyecekler, göreceksiniz. 424 milyar lira, yani eski parayla 424 katrilyon lira henüz izah safhasına girmemiş para. Bir de 18 milyar lira var. Vatandaşın derdi ne bakın. Sadece bu mu? Vatandaş borç yatağına teslim edildiği gibi faiz yüküne de teslim edilmiştir. Faiz miktarı 48 milyar lira. Vatandaş sadece geçen yıl bu kadar faiz ödedi. Son on üç yılda 312 milyar lira faiz ödedi. Peki? İcra dairelerindeki dosya sayısı kaç? 26 milyon dosya var icra dairelerinde. Türkiye’de yaşayan vatandaşların yarısı icralık. Bunlar işsizliği doğuruyor. Her evde işsiz var. Onlarda paralar, dolarlar, ayakkabı kutuları, kasalar, kasaları içinde dolarları var. Hepsi var onlarda. Ama bizim vatandaşın evinde işsiz çocuklar var. Bekliyor yıllardır, aylardır bekliyor “Çocuğum iş sahibi olacak mı?” diye.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri