Kılıçdaroğlu: Adam Ol, Neyi Yasaklamak İstiyorsun Çık Milletin Önüne Söyle

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Andımız'ın kaldırılmasını eleştirerek, "Asıl yasaklamak istediği şu: Türküm.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Andımız'ın kaldırılmasını eleştirerek, "Asıl yasaklamak istediği şu: Türküm. Bir sürü kılıf uyduruyor. Yiğit adam ol, daha doğrusu adam ol, neyi yasaklamak istiyorsan çık milletin önüne ben Türk sözcüğünü yasaklamak istiyorum de." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Demokratikleşme Paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, "Güzel ambalajladılar, adına demokrasi paketi deyip milletin önüne koydular. Biz, konuşulan paketin demokrasi ile ilgisi olmadığının, demokrasi ile bu paketin yan yana getirilmesinin ciddi bir ayıp olduğunu ifade ettik." diye konuştu. AK Parti’nin demokratikleşme kılıfı içinde andımızı kaldırdığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Soğuk savaş dönemlerinin andı imiş, 1933’te yazılmış. Birinci yalan 1933’te soğuk savaş diye bir kavram bile yoktu. 1941, 47, 97 dönemlerinin kavramlarıdır siyasette soğuk savaş. Sovyetlerin yıkılması ile soğuk savaş kavramı da büyük öncüde gitti." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Efendim çocukları formatlıyorlar bununla. Ne öğretiyorlar çocuklara? Doğruluğu öğretiyorlar. Efendim diyor, ‘doğruyum dediniz de ne oldu? Yolsuzluk yaptı’. Kendisini tanımlıyor aslında. Çocuğa doğru ol demeyi öğretmen ne zamandan beri formatlama oldu? Çalışkanım. Ne alıp veremediğiniz var. Çocuk çalışmayı öğrenecek. Bunu da yasaklıyorlar. Neden yasaklıyorsunuz? Ama asıl yasaklamak istediği şu: Türküm. Bir sürü kılıf uyduruyor. Yiğit adam ol, daha doğrusu adam ol. Neyi yasaklamak istiyorsan çık milletin önüne ben Türk sözcüğünü yasaklamak istiyorum de. 33’lerden kaldı diyor. İstiklal Marşı ne zamanlardan kaldı? 1921’lerden. Çocuklarımızı bıraktık, hepimiz İstiklal Marşı okuyoruz. Yani biz şimdi toplumu mu formatlıyoruz. Ne ilgisi var? Bu gerçekleri bütün yurttaşlarım bilmeli. Halkına yalan söyleyen Başbakan’dan o topluma hayır gelmez. Kalkıp gencecik çocuklara kimliğinizi unutmayın diye mesaj veriyorsun. İlköğretimdeki çocuklara doğru olacaksın, çalışkan olacaksın, Atatürk’ü seveceksin, bunu öğretiyorlar. Ne derdin var?”

"DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ, AKP’NİN SEÇİM PAKETİDİR"

Demokratikleşme Paketi’ni, AK Parti’nin ‘seçim paketi’ olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, "Yargı bağımsızlığını getiriyor musun? Hayır… Yargı siyasi otoritenin emrinde. O zaman bu pakete demokrasi paketi denemez. Yargının bağımsızlığını yitirdiğinin en somut örneği Deniz Feneri davasıdır. Savcılar yargılandı, hırsızlar berat etti. Olacak şey değil. Gezi eylemleri olayında savcılar dava açtı. Açabilirler. İşin garip yönü çıktı ortaya. AKP İstanbul İl Başkanı savcılığa müracaat ediyor. Diyor ki, Gezi davasından bana fotokopi ver. Avukatın bile alamadığını AKP İl Başkanlığı’na neye göre teslim ediyorsunuz. Peki bu konuda HSYK bir şey yaptı mı? Henüz bilmiyoruz. Bekliyorum, o savcı hakkında neler yapılacak." dedi.

"TÜRKİYE YARGININ BAĞIMSIZLIĞI İLE KİRLERİNDEN ARINABİLİR"

Demokrasilerde özel yetkili mahkemelerin olmayacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Türkiye eğer kirlilikten arınacaksa, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile arınır. Bu özel yetkili mahkemeler, eski sıkı yönetim mahkemeleri. Hepiniz bilirsiniz, toplum vicdanındaki en derin yaralardan birisidir. Hepiniz bilirsiniz, 17 yaşındaki Erdal Eren’in mahkeme kararı ile yaşını büyüttüler ve yine mahkeme kararı ile idam ettiler. Buna siz mahkeme mi diyorsunuz? Milli irade diyoruz. Milli irade ise milli iradenin seçtiği milletvekillerinin hapiste ne işi var?" şeklinde konuştu.

"DARBE ANAYASASININ GERİSİNE DÜŞMÜŞSÜNÜZ"

Anayasa’nın 54. Maddesine göre, herkesin önceden izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahip olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Darbe anayasası bile bu hakkı teslim etmiş. Siz darbe anayasasının gerisine düşmüşsünüz. Gösteri yapmak isteyen, toplantı yapmak isteyen, silah yok, elinde kitap var, elinde karanfil var. Polis jobu ile üstüne gidiyorsunuz. Bunu engelleyen bir düzenleme var mı? Hayır yok." ifadesini kullandı.

"PARLAMENTO İZİN VERDİ, SEN GİTTİN KENDİ VATANDAŞLARINI ÖLDÜRDÜN"x
Türkiye’de 2 bin 776 öğrencinin şu anda hapishanelerde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Poşu takan çocuğu hapse attın, parasız eğitim istiyorum diyeni hapse attın. Bu pakette bunu engellemeye yönelik bir düzenleme var mı ? Herhangi bir düzenleme yok… Yedi milletvekili hapiste. Halkın oyları ile seçildiler. Bu vekillerin serbest bırakılmasına ve Parlamento’da görev yapmalarına ilişkin bir düzenleme var mı? Yok. Hapishaneler doldu taşıyor. 2003-2013 arasında 5 bin 600 işkence vakası var. Sıkı yönetimde bile bu kadar olmamıştı… Uludere olayını saymıyorum. Tezkere geliyor, yeniden izin istiyorlar. Parlamento izin verdi, sen gittin kendi vatandaşlarını öldürdün. ” dedi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri