Kılıçdaroğlu Abdullah Gül'le görüştü

Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı olaylarına yönelik açıklamadan sonra Gül'den randevu istemişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den randevu talep etmişti. Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu, saat 18.00'da Köşk'te Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le bir araya geldi. Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen görüşme yarım saat sürdü. Kılıçdaroğlu bunun üzerine açıklama yaptı.

"FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK"

Taksim'de yaşananlar buradaki olaylar, benim Taksim'e gidişim. Oradaki insan profili. onların özgürlük ve demokrasi taleplerini dile getirdim. Başbakanın kullandığı dilin olayı yatıştırmak değil. Olayı tırmandırmak yönünde olduğunu. bunun cumhurbaşkanına görev getirdiğini belirttim. Daha farklı ayrıntılar gündeme gelirse sayın Cumhurbaşkanı aktarır. Ben düşüncelerimi aktardım. O da aktardı. 2 kez çağrı yaptığını bugünkü açıklamamın demokrasi için önemli olduğunu ifade etti. 

Sayın Cumhurbaşkanı'nın Bakanlar Kurulu'nu toplaması konusunda yetkilsi olduğunu söyledim. Polisin orantısız güç kullandığı gerçeği var. Taksim'de gezi parkında ağaçları korumak isteyen gençlere biber gazıyla gitmek hangi demokraside var. Kendi ve parklarını koruyorlar. O insanlara orantısız güç kullanılmasaydı Türkiye ayağa kalkmayacaktı. Ancak sorumsuz bir Başbakan böyle bir açıklama yapabilir. Bir ülkenin başbakanı biz yüzde 50'yi evlerinde zor zaptediyoruz demesi ne demektir. Toplumu sağduyuya davet etmek gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri