Kılıçdaroğlu: 30 Mart'ta Yargı Bağımsızlığı Ve Adalet Gibi Değerler De Oylanacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart seçimlerinde yerel yöneticilerin belirlenmesinin yanı sıra hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, adalet, eşitlik gibi devletin temel değerlerinin oylanacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart seçimlerinde yerel yöneticilerin belirlenmesinin yanı sıra hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, adalet, eşitlik gibi devletin temel değerlerinin oylanacağını söyledi.

CHP, yerel seçimler için belirlenen stratejisinin tanıtımını yaptı. CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Toplantının açılışını yapan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, stratejilerinin en önemli hedefinin vatandaşların ne düşündüğünün saptanması olduğunu söyledi. AK Parti’nin yerel yönetim anlayışını eleştiren Tekin, çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere sözü Kılıçdaroğlu’na verdi.

Türkiye önemli bir süreçten geçtiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, “Yerel yöneticilerin belirlenmesinin yanı sıra hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, adalet, eşitliği gibi devletin temel değerlerinin de oylanacağı bir seçim sürecine giriyoruz. Bu süreçte CHP olarak üzerimize düşen sorumluluk bilerek çok yoğun çalışmalar gerçekleştirdik. Proje ve fikir olarak hazırlandık. Seçim kampanya hazırlığımızı tamamladık.” diye konuştu.

"TÜRKİYE TARİHİ BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR"

CHP’nin hayallerini, yeni Türkiye vizyonunu ortaya koyacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu, ilerleyen günlerde kampanyanın ikinci aşamasına geçtiklerinde yerel yönetimde köklü dönüşümleri içeren paketi paylaşacaklarını belirtti. Türkiye’nin tarihi bir dönemden geçtiğini yineleyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye inançlar, değerler, kişisel tercihler üzerinden yaratılmak istenen ayrışma politikalarının sonuna geldi. Son 11 yıldır Türkiye’yi büyük kutuplaşmanın içine hapsetmeye çalışan zihniyet artık Türkiye’yi yönetemez halde. Attıkları her adımda öncelikle Türkiye’nin değil, partilerinin geleceğini düşündüler. Tek bir adamın geleceği planlarına mahkum etmek için yasal düzenlemelerle çalıştılar.

Bugün Türkiye’yi hukuk devleti olmaktan çıkarmak istiyorlar. Kimsenin hukuk devletine, demokrasiye olan inancı kalmadı. Son yıllarlarda cumhuriyet tarihimizin en tartışılır mahkemelerine tanık olduk. Bu ülkenin geleceğine inanmış, masum insanlar sanık sandalyesine oturtuldu.”

17 Aralık 2013 tarihinde pandoranın kutusunun açıldığını savunan Kılıcdaroğlu, 17 Aralık’tan beri yolsuzluklarını gizlemeye çalışan bir iktidarla karşı karşıya olunduğunu öne sürdü. 17 Aralık’tan beri her gün, her saat hukuk devletinin ilkelerinin çiğnendiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, ülkenin ne zaman birliğe, beraberliğe ihtiyacı olsa adresin hep CHP olduğunu savundu.

PARTİNİN LOGOSUNUN ALTINA YENİ MESAJ OLACAK

Kapılarımızı Türkiye’nin bütün renklerine, bütün sessizlerine açtıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bugün Türkiye yeniden huzur istiyor, Türkiye özgürlük istiyor, Türkiye fırsat eşitliği istiyor. 2014 yerel seçimleri ile birlikte siyasette aklın ve ahlakın egemen olacağı bir döneme gireceğiz.

Türkiye’yi hak ettiği demokrasiye kavuşturacağız. Türkiye’yi birleştirecek tek güç CHP’dir. Devlet ve hukuk karşısında herkesin eşit muamele gördüğü bir Türkiye’yi inşa edebilecek tek güç CHP’dir.

CHP logosunda bundan sonra hep bu ifadeyi göreceksiniz; parti amblemimizin altında CHP Türkiye’nin birleştirici gücü yazacaktır. Bu güç önümüzdeki döneme damgasını vuracak güçtür. Vatandaşlarımızın beklentilerine de kayıtsız kalmamız beklenemez. Yeni sloganımız da bu bakış açımızın bir yansımasıdır. Biz herkesin ‘Varlık İçinde Birlik İçinde Özgür Biçim’de yaşayacağı bir Türkiye vaat ediyoruz. Siyaseti bu amaç için yapıyoruz. Bu nedenle varlık diyoruz, birlik diyoruz, özgürlük diyoruz. Bu üç hedeften biri ötekinden daha önemli değildir. Birbirlerine derinden bağlıdır.” şeklinde konuştu.

GÖREVE BAŞLAYACAK BAŞKANLAR TAAHHÜTNAME İMZALAYACAK

Kılıçdaroğlu’ndan sonra söz alan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da 30 Mart seçiminin önemine dikkat çekti. Partisinin yeni stratejisine göre göreve gelecek her başkanın söz vereceğini belirten Günaydın, hazırladıkları taahhütnameyi tanıtarak, başkanların göreve başlamadan önce bu taahhütnameyi imzalayacağını dile getirdi. Günaydın’ın konuşmasından sonra Genel Başkan Kılıçdaroğlu, hazırlanan temsili taahhütnameyi imzaladı.

Törende ayrıca 30 Mart yerel seçimleri için hazırlanan bir kısa film gösterimi yapıldı. Yine partinin yeni seçim şarkısının da tanıtımı yapıldı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri