Kılıç: Sonucu beklememiz lazım

Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Suat Kılıç, Şike Soruşturmasındaki 2. dalga ile ilgili değerlendirme yaptı.

Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Suat Kılıç, Şike Soruşturması’ndaki 2. dalga ile ilgili değerlendirme yaptı. Kılıç, soruşturmalarla ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir hukuk devleti olduğunu söyleyerek, “Hukuk sürecinin neticelenmesini hepimizin sabır ve aklıselim şekilde beklememiz lazım” dedi. Kılıç ayrıca taraftarlardan sağduyulu ve sabırlı bir şekilde beklemeleri için ricada bulundu.

Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile birlikte Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün yeni yapılan binasını gezdi. Buradaki incelemelerin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Suat Kılıç, bir gazetecinin futboldaki şike soruşturması çerçevesinde bugün gerçekleşen 2. dalga ve yeni gözaltılar sorması üzerine, şunları söyledi: ”Başından beri ifade ettik, ilk günden beri hep net bir şekilde vurgumuzu ortaya koyduk. Yaşanan süreç bir hukuk sürecidir. Özel yetkili cumhuriyet savcısı tarafından yürütülmekte olan bir hukuki işlem vardır. Dolayısıyla hukuk sürecinin neticelenmesini hepimizin sabır ve aklıselim şekilde beklememiz lazım.” Bakan Kılıç’ın Başbakan Erdoğan gibi bu süreçte taraftarlara bir çağrısı olup olmayacağı sorulması üzerine ise Bakan Kılıç, “Tüm takımlarımızın taraftarları kulüplerini sevmekte, takımlarının başarılarıyla gurur duymakta sonuna kadar haklıdır. Ve fakat bu gibi zorlu süreçlerde herkesin aklıselim, sağduyu ve sabırlı bir bekleyiş içinde olması elzemdir. Bunu kendilerinden bütün kulüp taraftarlarından rica ediyoruz” dedi.

Futbol dışındaki branşlarda da olsa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir hukuk devleti olduğunun göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Bakan Kılıç, “Futbol dışı branşlarla da ilgili olsa hep düşünmemiz gereken değer şudur: Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Ve hukuk devletinde atılan bütün adımlar hukukun yazılı kuralları çerçevesinde işlemek ve işletilmek mecburiyetindedir. Şu an sürmekte olan işlem bir yargısal işlemdir” diye konuştu. Soruşturmanın selameti açısından gerek ilgili tarafların, gerekse siyasilerin ve medyanın bütün beyanlarında ve eylemlerinde son derece dikkatli olması gerektiğini söyleyen Bakan Kılıç, bu süreçlerin hassas süreçler olduğunu, hukukun bütün gerekleriyle tecelli edebilmesi için hukuk adamları dışında kalan isimlerin kesinlikle söylemlerine dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Kılıç açıklamasında şunları kaydetti: ”Bu noktada taraftar gruplarına, tüm takımlarımızın taraftar gruplarına bu gibi önemli süreçlerde düşen öncelikli görev aklıselim, sabır, sağduyu ve soğukkanlılığı ellerinden bırakmamalarıdır. Çünkü bu süreçler üzerinde siyasetin devletin, hükümet ve iktidar yetkililerinin etkili olması, tesirli olması zaten mümkün değildir. Ne Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ne de genel anlamda hükümetimizin bu sürece müdahale etme hak ve yetkisi söz konusu değildir. Süreç başından itibaren bir hukuk ve yargılama süreci olarak cereyan etmektedir. Dolayısıyla bu süreci son aşamasına kadar hepimizin hukuk boyutunda beklemek mecburiyeti vardır. Türk Yargısı bağımsızdır. Bağımsız yargıya, Türk Adaleti’ne güven duymak mecburiyetindeyiz. Adaletin kararlarını, soğukkanlı bir bekleyiş içerisinde neticeleninceye kadar takip etmek mecburiyetindeyiz.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri