Kılıç: Olimpiyatlar milli bir meseledir

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, olimpiyatları Türkiyeye kazandırmanın tek başına hükümetin, Gençlik ve Spor Bakanlığının ya da Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin meselesi olmadığını belirtti
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, olimpiyatları Türkiye’ye kazandırmanın tek başına hükümetin, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ya da Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin meselesi olmadığını belirterek, “Olimpiyatlar milli bir meseledir. Olimpiyatları, Türkiye’ye kazandırma sürecinde iktidarıyla, muhalefetiyle, tüm kesimlerin, sektörlerin, paydaşların katkı sağlaması zarurettir” dedi. Bakan Kılıç, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde İstanbul’daki medya kuruluşlarının spor müdürleriyle kahvaltıda bir araya geldi.
Suat Kılıç, kahvaltıdan önce yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2020 Olimpiyat Oyunları’na adaylığına her kesimin destek vermesi gerektiğini dile getirdi. Türkiye’nin 2020 Olimpiyat Oyunları’na adaylık başvurunun bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını hatırlatan Bakan Kılıç, “Adaylık başvurusu bizzat o ülkenin başbakanı tarafından imzalanan ve uluslararası kamuoyuna bizzat ülkenin başbakanı tarafından adaylığının başvurusu yapılan tek ülkenin Türkiye olduğunu biliyorum. Ağustos ayında Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’nin adaylık başvurusu Olimpiyatevi’nde imzalandı ve o tarihten bu yana biz çok gayretli bir çalışma ile olimpiyatları İstanbul’a kazandırmak üzere bütün fırsatları değerlendirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
Suat Kılıç, olimpiyatların milli bir mesele olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
“Olimpiyatları, Türkiye’ye kazandırmak tek başına hükümetin ya da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın veyahut Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin meselesi değildir. Olimpiyatlar milli bir meseledir. Olimpiyatları, Türkiye’ye kazandırma sürecinde iktidarıyla, muhalefetiyle, tüm kesimlerin, tüm sektörlerin, tüm paydaşların katkı sağlaması zarurettir. Herkesin Türkiye’nin olimpiyatları kazanmasına yönelik bir gayretleşme içinde olması gerekmektedir. Biz adaylık dosyamızı Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne teslim ettikten sonraki süreçte sivil toplum örgütlerinden, işçi işveren sendikalarına kadar, iş adamlarından medya kuruluşlarının yönetici ve sahiplerine kadar çok geniş bir kesimi bilgilendirmeyi ve olimpiyatları sahiplenmeye yönelik olarak, herkesin en az bizim kadar sorumluluğunun farkına varması gerektiğini biliyoruz.
Şu an itibariyle yaklaşık 18 bakanlığımız, Türkiye’nin 2020 olimpiyat adaylık başvurusunun hazırlanmasına yönelik çalışmalara katkı vermektedir. Bu çalışmaların önemli bir kısmı sesiz sedasız bir şekilde yapılıyor.” Bakan Kılıç, futbolda yürütülen şike soruşturmasıyla ilgili olarak ise “Özellikle Türk spor medyasını, bu konudaki gelişmelere yönelik haberleri ilgiyle takip etmeye hassasiyetle davet ediyorum” dedi.
AA
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri