Kılıç, Olimpiyat Stadı'nı inceledi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda incelemelerde bulundu
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda incelemelerde bulunan ve stat müdürü Hüseyin Aydın'dan bilgi alan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, stadın içerisinde bulunduğu Olimpiyat Parkı'nın, Türkiye'nin sporla ilgili bütçe büyüklüğünün çok ufak olduğu yıllarda yapılmış, çok önemli ve büyük bir yatırım olduğunu belirtti.
 
Stadın yapım projesinde rüzgar ve meteorolojik durumdan kaynaklanan bazı eksikliklerin bulunmasının, projenin önemini ortadan kaldırmadığını ifade eden Kılıç, burada önemli bir milli servet olduğunu kaydetti.
 
Kılıç, İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı sürecinde, stadın kendileri için önemli tesislerden bir tanesi olduğunu belirterek statla ilgili düşüncelerinin sadece 2020'ye yönelik düşünceler olmadığını anlattı.
 
Stadı, Türk sporuna daha etkili ve verimli bir şekilde kazandırmaya yönelik yaklaşımlarının 2020'ye sarkıtılacak bir yaklaşım olmasının mümkün olmadığını ifade eden Kılıç, stadyumu, en kısa süre içerisinde uygun bir projeyle hayata döndürecek ve tam kapasite kullanılmasını sağlayacak bir yolla kazanmayı hedeflediklerinin altını çizdi.
 
Bakan Kılıç, şöyle devam etti:
 
''Bu milli servetin Türk sporuna, futboluna, futbol dışı branşlara, atletizme, uluslararası müsabakalara daha fazla ve daha nitelikli hizmet vermesini arzu ediyoruz. Bu amaçla proje çalışmaları sürdürülüyor. Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı tarafından farklı proje eskizleri üzerinde ilk etapta çalışmalar yapılacak. Stadın, meteorolojik sebeplerden ve kale arkası pozisyonlardan eksikliklerini biliyorsunuz. Açık alanlardan rüzgar girişleri nedeniyle kaliteli ve konforlu bir seyir zevki sunmaması gibi sıkıntıları var. Bütün bu sıkıntıları ortadan kaldırmak ve statla ilgili olumsuz negatif değerlendirmeleri sonlandırmak üzere adımlar atacağız. Proje ortaya çıktıktan sonra bu ayrıntıları spor kamuoyuyla paylaşmayı hedefliyoruz. Stadyumun tümünün kapatılması, açık bölümlerinin eski yapıya uygun şekilde kapatılması gündemde olabilir ama bu sadece bizim tek taraflı yapacağımız açıklamayla şekillenecek bir konu değil. Mühendislik hesaplara, meteorolojik raporlara ve verilere, rüzgar hızı ve esme yönlerine, yağmur alma oranlarına, hangi cephelerin daha fazla yıpranmaya ve seyir kalitesini düşürmeye maruz olduğuna bakacağız. Tüm bunlara göre yapılacak değerlendirmelerin neticesinde ortaya bir mühendislik eseri çıkacak ve bu eser doğrultusunda tesisin Türk sporuna kazandırılması yönünde atılması gereken adımları hızlı bir şekilde atacağız. Hızdan kastımız, projenin netleşmesi, ihalenin yapılması ve kesinleşmesiyle birlikte başka hiçbir şey beklemeksizin statla ilgili adımlar atılacak.''
 
''İhale bittiği anda proje başlayacak''
 
Stadyumda şu an Spor Toto Süper Lig takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un maçlarını oynadığını hatırlatan Kılıç, ihale tamamlandıktan sonra hangi takvim içerisinde olunursa olunsun projenin başlayacağını bildirdi.
 
Kılıç, proje yapılırken maçlara devam edileceği gibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başka bir stadyuma alınması denenerek komple inşaat çalışmasına tüm yönlerden eş zamanlı ve hızlı bir şekilde başlanıp kısa zamanda projeye de başlanılabileceğini aktardı.
 
Bakan Kılıç, ''İlk etapta projenin netleşmesi ve ihalenin yapılması öncelikli hedefimizdir. Bunlar yapıldıktan sonra tabi ki diğer konularla ilgili kararlar çok daha kısa süre içerisinde verilebilecek kararlardır'' diye konuştu.
 
''Proje, kalabalık, nitelikli ve donanımlı bir teknik heyetle değerlendirilecek''
 
Bir basın mensubunun projenin ne zaman başlayacağı şeklindeki sorusu üzerine Kılıç, projenin insan emeğiyle yapılan bir iş olduğunu belirterek projenin netleşmesi ve netleşecek proje üzerinde tüm sorunların çözüldüğü noktasında hemfikir olunması gerektiğini dile getirdi.
 
Kılıç, ortaya çıkacak projenin bütün sorunları çözmeyebileceğini kaydederek şunları söyledi:
 
''Projenin, çalışanlar dışında bir heyetle, statik-dinamik bakımlardan, taşıyıcı sistemler, rüzgarın esiş yönü ve esme hızı bakımından, hem mimari çözümler hem ürün seçenekleri bağlamında arzu edilen çözümü sağlayıp sağlamayacağı konusunda kalabalık, nitelikli ve donanımlı bir teknik heyetle değerlendirmesi yapılacak. En uygun projenin bulunduğu kanaatine varıldığı andan itibaren de mevzuat çerçevesinde ihalesi yapılacak. Bunlar için geçecek bir süreyle ilgili tahminde bulunmak zor. O nedenle ihalenin yapılması ve projenin netleştirilmesi için gereken süre toplamı kadar bir zaman tabirini kullandım. 6 ay olursa 6 ay... Daha fazla olmasını ben şahsen arzu etmem. Mümkün olan en kısa zamanda bu stadyumu yenileyip eleştirilen eksikliklerini tamamlayıp Türk sporuna kazandırmayı hedefliyoruz.''
 
''Stat yapılırken de mühendisler vardı. Eksikliklere ne diyeceksiniz'' şeklindeki bir soru karşısında ise Kılıç, o konuya girmek istemediğini, stat yapılırken imalat projesinde bu eksikliklerin giderilerek yapılabileceğini belirterek o kadar geriye gidildiği takdirde işin içinden çıkılamayacağını aktardı.
 
Kılıç, kendilerince yapılacak çalışmanın statla ilgili son çalışma olmasını arzu ettiklerini dile getirerek bir daha rüzgar, yağmur, soğuk, kar, kış gibi konuların spor müsabakalarına veya stadın tam kapasite kullanılmasına engel olmamasını dilediklerini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri