Kılıç: 'Kaç Diyojen' Türünden Esprili Yaklaşımlar Bizim De Hoşumuza Gidebilir

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 26 Ağustos Pazartesi günü 10 bini aşkın sayıda üniversiteli gençle Malazgirt’te verecekleri birlik ve beraberlik görüntüsünden rahatsız olanların bulunduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 26 Ağustos Pazartesi günü 10 bini aşkın sayıda üniversiteli gençle Malazgirt’te verecekleri birlik ve beraberlik görüntüsünden rahatsız olanların bulunduğunu söyledi. Kılıç, "Onlara çağrım şudur. Hiç rahatsız olmasınlar. Huzur içindeki Türkiye, istikrar içindeki Türkiye, onların da mutlulukla yaşayabilecekleri yegâne ülkedir. Türkiye’nin huzuruna, istikrarına, mutluluğuna, gençlerimizin birlik ve beraberliğine sahip çıkmak herkesin boynunun borcudur. Bu bilinçle hareket etsinler. Yoksa 'Kaç Diyojen' türünden esprili yaklaşımlar, bizim de hoşumuza gidebilir." dedi.

        Suat Kılıç, Gaziantep’te yapımı devam eden Gaziantep Gençlik Merkezi ve İl Özel İdaresi Spor Toto Olimpik Yüzme Havuzu inşaatlarında incelemelerde bulundu. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Kılıç, Kamil Ocak Stadyumu’nun mevcut yeriyle ilgili, TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep Valiliği ve diğer idari kurumların katılımıyla yapılan çalışmayı hatırlattı. Kılıç, "Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu’nun mevcut arsasının kentsel servis alanı olarak farklı amaçlara hizmet edecek biçimde, Kent Meydanı'na katılımı da büyük ölçüde sağlanacak biçimde çalışma yapıldı." açıklamasında bulundu.

        26 Ağustos Pazartesi Malazgirt’te düzenleyecekleri programla ilgili de konuşan Kılıç, "10 bini aşkın üniversiteli gencimizle birlikte Malazgirt’te olacağız. 26 Ağustos Pazartesi günü 10 bini aşkın sayıda üniversiteli gencimizle birlikte Malazgirt Ovası'nda Sultan Alparslan Han’ın, Anadolu kapılarını açışının 942’nci yıl dönümünü birlikte yaşayacağız. Geçmişinden bihaber nesillerle geleceği inşa etmek mümkün değil. İstiyoruz ki nesiller geçmişinden haberdar olsun. Atasının farkında olsun ki, atisini inşa edebilsin. Geçmiş yüzyıllarını anlayamayanların, gelecek yüzyıllarını sağlam temeller üzerine kurabilmeleri mümkün değil. On bini aşkın sayıdaki üniversiteli gencin 1071 tanesinin ismi Alparslan olacak. Alparslan Anadolu’nun kapılarını milletimize açan büyük sultandır, hükümdardır ve Alparslan ayrıca milletimizin kader birliğinin timsali olan bir sultandır. Çünkü Alparslan’ın sancağı altında Mezopotamya’nın bütün halkları vardı. Alparslan Malazgirt’ten Anadolu’ya girerken Türkler merkezli olarak Kürtler, Araplar hepsi aynı sancak altında, aynı bayrak altında, aynı mefkûre etrafında birbirlerine kenetlenmiş durumdalardı." şeklinde konuştu.

        "BU ÜLKENİN GENÇLERİ, BU COĞRAFYANIN EN BÜYÜK DEĞERİDİR"

        Pazar günü Malazgirt’ten bütün Türkiye’ye vermek istedikleri mesajı anlatan Kılıç, şunları söyledi: "Tıpkı o gün olduğu gibi bugün de Türk’ün, Kürt’ün, Arap’ın kaderinin birlikte yazıldığına inanıyoruz. Aramıza hiçbir ayrılık tohumunun girmesine fırsat vermeyi düşünmüyoruz. Genç kardeşlerime de seslenmek istiyorum. Sünnisiyle, Alevisiyle bu ülkenin gençleri, bu coğrafyanın en büyük değeridir. Türküyle, Kürtüyle, Arabıyla, Arnavutuyla hiç fark etmez, değerlerimize, milli birliğimize, beraberliğimize inanan bütün gençliğimiz, bu coğrafyanın en büyük zenginlik kaynağıdır. O nedenle Pazartesi günü Malazgirt Ovası'ndaki birlik ve beraberlik görüntümüzden rahatsız olanlar var biliyorum. Ama onlara da çağrım şudur. Hiç rahatsız olmasınlar. Huzur içindeki Türkiye, istikrar içindeki Türkiye, onların da mutlulukla yaşayabilecekleri yegâne ülkedir. Türkiye’nin huzuruna, istikrarına, mutluluğuna, gençlerimizin birlik ve beraberliğine sahip çıkmak herkesin boynunun borcudur. Bu bilinçle hareket etsinler. Yoksa 'Kaç Diyojen' türünden esprili yaklaşımlar, bizim de hoşumuza gidebilir. Biz de bunları, günün, gündemin gereği olan şakalaşmalar olarak görebiliriz. Ama Diyojen'in ordusuna karşı yeni bir ordu düşüncemiz yok. Günümüzün orduları, fikir düzeyindeki mücadeleye devam ediyor. Bilgi düzeyinde mücadeleye devam ediyor. Biz de bu coğrafyanın gençlerinin, bilgi, fikir, kültür, inanç, iman, din, dil ve medeniyet değerleriyle gelecek yüzyılı inşa etmeleri için canla başla çalışıyoruz."

        Bakan Suat Kılıç, ardından Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan Alleben Havuzu’nu da gezdi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri