Kılıç Ergenekon Kararını Değerlendirdi: Herkesin Bu Sürece İtimat Etmesi Lazım

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ergenekon davasında verilen kararla ilgili değerlendirmede bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ergenekon davasında verilen kararla ilgili değerlendirmede bulundu. Memleketi Samsun’un Terme ilçesine gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Kılıç, herkesin hukuk sürecine itimat etmesi gerektiğini söyledi.

Terme Cumhuriyet Meydanı’nda öğrencilerin ‘Suat Abi’ tezahüratları ile karşılanan Kılıç, burada hakla hitap etti. İlçeye yaptıkları yatırımlardan bahseden Bakan Kılıç, yeni yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Bakan Kılıç konuşmasının ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretler sırasında gazetecilerin ülke gündemine ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Suat Kılıç, Ergenekon davası sonucunda verilen hapis cezalarının kimseyi mutlu etmeyeceğini ifade etti.

Kılıç, ‘’Hukuk demokrasiyi korur. Hukuk devletinin olmazsa olmaz kaygısı budur. Hukukun demokrasiyi korumak gibi bir görevi vardır. Memleketimizdeki tüm davaları bu tek cümle içinde değerlendiriyorum. Meşru bir yönetimde hukuk demokrasiyi korumalıdır ki milli irade olması gereken yerde olsun. Eylemler üzerinde değerlendirmede bulunmam. Eylemler bizim konumuz değil. Türkiye bir hukuk devleti olduğuna göre, yargı bağımsız olduğuna göre olayın bu çerçevede değerlendirilmesi lazım. Hiç kimse başkasının ağır hapis cezaları alacak olmasından mutlu olacak, gülecek ve tebessüm edecek değil. Bu bir hukuk sürecidir ve herkesin bu sürece itimat etmesi lazım.‘’ şeklinde konuştu.

KULÜPLERİN GELİR KAYBINI KARŞILAMA DÜŞÜNCEMİZ YOK

Maçların gündüz ya da gece oynanacak olmasıyla ilgili planlamayı TFF’nin yapacağını dile getiren Bakan Kılıç, ‘’Maçlarla ilgili saat planlaması yapmak TFF’nin tekelindedir. Konu Kulüpler Birliği’nde tartışılmıştır. Maçların gündüz oynanması halinde gelir kaybı konusunda ciddi endişeleri oldu. Muhtemel gelirin bakanlık tarafından karşılanması yönünde talepleri oldu. Biz Türk futboluna vermemiz gerekenden çok daha fazla destek veriyoruz. Parasal destek de veriyoruz, alt yapı desteğini hükümet olarak biz karşılıyoruz. 24 tane stadyum yapıyoruz ve bunların toplam değeri 3 milyar lira. Ayrıca verdiğimiz nakit desteğimiz 125 milyon dolar. Bunun haricinde kaybedilmesi muhtemel yayın gelirlerini Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak ayrıca karşılamak gibi bir düşüncemiz yok. Güvenlik gerekçesiyle böyle bir talep olmuştur. Ama nihai kararı kendileri vermesi lazım. 'Maçlar gündüz oynandı, gelir kaybına uğradık, bu kaybı devlet karşılasın' gibi bir yaklaşıma gelemeyiz. Kulüplere prim affı, vergi affı olmadığı gibi gelir kaybının karşılanması gibi bir şey yoktur. Kulüpler bütçelerini buna göre yapacaklar, UEF kriterlerine de uyacaklar. ‘’dedi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri