Kibyra'da Antik Atletizm Oyunları Yapılacak

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'nun katkılarıyla Gölhisar Kibyra Antik Kenti'nde aslına uygun şekilde atletizm oyunları etkinliği düzenleneceği bildirildi.2015 yılında yapılması düşünülen Antik Atletizm...

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'nun katkılarıyla Gölhisar Kibyra Antik Kenti'nde aslına uygun şekilde atletizm oyunları etkinliği düzenleneceği bildirildi.

2015 yılında yapılması düşünülen Antik Atletizm Oyunları için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Ahmet Melek ve Esat Toy, bir grup öğrenciyle birlikte Kibyra Antik Kenti'nde incelemelerde bulundular.

Öğretim Görevlisi Ahmet Melek, "Yapılacak olan antik dönem oyunlarıyla Kibyra Antik Kent'de bir ilki gerçekleştirerek, tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Çeşitli atletizm oyunlarıyla birlikte olimpiyat havasında gerçekleştireceğimiz yarışmaları gelenekselleştirmeyi düşünüyoruz. Atletizm oyunları tamamen o döneminin izlerini taşıyacak. Öyle ki sporcular ve gelen misafirlerimize o dönemin yöresel kıyafetlerini giydirmeyi tasarlıyoruz." dedi.

Gölhisar Belediye Başkanı Dr. Ramazan Canural ise "Üniversitemizin düzenlemeyi düşündüğü bu atletizm yarışmalarıyla birlikte Kibyra Antik Kentimiz daha iyi tanıtılacak. Bir çeşit olimpiyat yarışması şeklinde olacak antik atletizm oyunları Türkiye ile birlikte tüm dünyada yankı bulacaktır. Her geçen gün hak ettiği noktaya doğru giden Kibyra Antik Kentimiz ilçemizin gelişimi açısından da çok önemlidir. Çünkü turizm ilçemizin gelecekteki en önemli geçim kaynağı olacaktır." diye konuştu.

Gölhisar Kibyra Antik Kentinin tüm dünyaya tanıtılması hedeflenen atletizm oyunlarına Türkiye’nin birçok üniversitesinden de sporcular katılacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri