Kıbrıslı Türk Futbolcu Robotlar, Harvard’lı Robotlara Karşı Ter Dökecek

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) öğrencilerinin tasarlayıp geliştirdiği robot futbolcular, ABD, Almanya ve Kanada’dan robot futbolcuları KKTC’de ağırlayacak. Bu alanda uluslararası müsabakaya ev sahipliği yapacak olan YDÜ, ilk maçını Harvard...

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) öğrencilerinin tasarlayıp geliştirdiği robot futbolcular, ABD, Almanya ve Kanada’dan robot futbolcuları KKTC’de ağırlayacak. Bu alanda uluslararası müsabakaya ev sahipliği yapacak olan YDÜ, ilk maçını Harvard ile yapacak.

Ambargo nedeniyle uluslararası müsabakalardan yoksun olan KKTC, robot futbolcular sayesinde ABD, Almanya ve Kanadalı öğrencilere ev sahipliği yapacak. YDÜ 25. Yıl etkinlikleri çerçevesinde Robotik Futbol Turnuvası düzenliyor.

YDÜ’den NEU Islanders takımının KKTC adına yarışacağı turnuvaya dünyanın en güçlü robotik futbol takımlarından ABD adına Harvard MIT, Brezilya adına, Instituto Militar De Engenharia, Almanya adına Cooperative State University ve son olarak Kanada’dan ise University of British Columbia robotik takımı katılacak.

“RUM KESİMİ ENGELLEMEK İSTEDİ”

Yakın Doğu Üniversitesi Robot Futbol Takımı Kaptanı Ersin Aytaç turnuvanın KKTC’de düzenlenememesi için Rum kesiminin daha önceden de olduğu gibi bazı engellemelerde bulunduğunu ifade etti. Aytaç her gittikleri ülkede Rum büyükelçiliklerinin kendilerinin zor durumda bırakılması için bazı olumsuz girişimlerde bulunulduğunu aktardı.

İLK MAÇ HARVARD İLE YDÜ ARASINDA YAPILACAK

Turnuvada ilk maç Harvard ile YDÜ arasında bugün yapılacak. YDÜ Müze Sergi Salonu’nda gerçekleşecek olan müsabaka öncesinde Harvard MIT takım lideri Kathleen Donahue organizasyondan ve gördükleri misafirperverlikten çok memnun olduklarını ifade etti. Donahue, dünyanın en iyi takımlarından bazılarıyla KKTC’de buluşmaktan da ayrıca memnuniyet duyduklarını kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri