Kia Soul'ün örtüsü New York'ta kalktı

Kia, 113. New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda, 2014 Soul modelinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Selefi ile karşılaştırıldığında, 15.24mm daha geniş (1800mm) ve 20.3mm daha uzun dingil mesafesine (2570mm) sahip olan yeni nesil Soul'un yükseklik ölçüsü ise (1610mm) değişmemiş. Ayrıca, açılış genişliği 60.9mm artırılan bagaj kapısı ile beraber yeni Inferno Kırmızı ve Güneş Sarısı da dahil olmak üzere yedi farklı gövde rengi müşterilerin beğenisine sunulacak.

3 FARKLI DONANIM SEVİYESİ

Kuzey Amerika pazarına Base Soul, Soul Plus ve Soul Exclaim'den oluşan üç farklı donanım seviyesi ile yollara çıkacak otomobilin giriş-seviyesinde elektrikli ön / arka camlar ve kapı kilitleri, 6 hoparlörlü ses sistemi, teleskopik direksiyon simidi, Bluetooth, SiriusXM ve opsiyonel 16-inç jantlar, uzaktan anahtarsız giriş ve hız sabitleyici yer alıyor.

Soul Plus'da ise 17-inç alaşımlar, otomatik farlar, UVO eServices, Arka Kamera Ekranı, kol dayama ve zemin eşya gözü standart olarak sunulacak. Opsiyonel donanımlar arasında, elektrikli (10 fonksiyon) ayarlanabilen sürücü koltuğu, deri / ısıtmalı direksiyon simidi, deri vites topuzu, havalandırmalı ön koltuklar, panoramik cam tavan, sis farları, Infinity ses sistemi ve string-LED ön hoparlörler bulunuyor.

Soul Exclaim paketinde 18-inç alaşım jantlar, sis farları, projektör farlar, LED gündüz farları, arka LED stoplar, parlak piyano siyahı orta konsol, soğutmalı torpido gözü, isteğe bağlı HID ön farlar, Supervision Cluster bilgi-eğlence ekranı, otomatik klima kontrolü ve ambiyans aydınlatmalı ön hoparlörler donanım listesine dahil edilmiş.

Kaputun altında sadece Base Soul ile sipariş edilebilen 1.6-litre GDI motor 130 bhp güç ve 160 Nm tork üretiyor. Diğer donanım seviyelerinde 164 bhp güç ve 205 Nm tork çıkışı sunan 2.0-litre GDI motor görev yapıyor. Base ve Plus paketlerinde altı-ileri manuel veya opsiyonel altı-ileri otomatik şanzıman, Exclaim'de ise otomatik şanzıman standart olarak geliyor.

Öte yandan, yüzde 66'sı ultra-yüksek ve yüksek dayanımlı çelik kullanılarak geliştirilen yeni şasi daha düşük ağırlık ve geliştirilmiş burulma sertliği gibi avantajlar sunuyor. 2014 Kia Soul'un revize edilen süspansiyon sistemine ek olarak isteğe bağlı Flex Steer sistemi üç farklı mod ile geliyor: Comfort, Normal ve Sport.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomobil Haberleri