KGTÜ’de akademik yıl törenle açıldı

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu’ya, destekleri nedeniyle plaket takdim etti

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) 2023-2024 akademik yılı açılış töreni üniversitenin konferans salonunda yapıldı.

Törene, PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Yönetim Kurulu Üyesi Celal Balcı,Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Rektör Prof. Dr. Erol Turan, İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş, Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu Başkanı Harun Ersöz, Konya Şeker Genel Müdürü Kemal Ateş, akademik ve idari kadro ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Üniversitenin kısa bir tanıtım filmi gösterildi. Ardından üniversite öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

BİLİMSEL KATKI EN ÖNEMLİ MİSYONUMUZ

Törenin açış konuşmasını yapan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, “Bir parçasını oluşturduğumuz bu yapıya, gıda ve tarım alanında bilimsel/akademik katkı yapmak en önemli misyonumuz olacaktır ”dedi.

2013 yılında kurulan, 2016-2017 yılından itibaren öğrenci almaya başlayan üniversite hakkında bilgi veren Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan, geniş kapsamlı araştırma ve uygulama merkezleri ile tam donanımlı laboratuvarlarıyla kendini sürekli geliştiren bir üniversite olduklarını söyledi.

KONYA ŞEKER İLE YAKIN TEMAS

Programda, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu’ya, destek ve katkıları nedeniyle plaket takdim etti.

Plaket sonrası kısa bir teşekkür konuşması yapan PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Gıda ve Tarım üniversitesinin, Konya Şeker ile yakın temas ve işbirliğinde olması gerektiğini ifade etti.

Başkan Erkoyuncu, “Bir yürek, bir iyi niyet ortaya koyarak, hep birlikte daha iyiye gideriz. Buna öğrencilerimiz de dahil tabii. Adımız gibi daha nitelikli bir üniversite olalım. Yeni eğitim-öğretim yılında tüm akademisyenlere, öğrencilere başarılar diliyorum” dedi.

Program, akademik personelin cübbe giyme töreni ile devam etti. Rektör Prof. Dr. Erol Turan, akademik kariyer alan öğretim üyelerine cübbelerini giydirdi.

Kendini “peynir ustası, bir çiftçi” diye tanımlayan, Kars Boğatepe Köyünde başlattığı tarımsal kalkınma faaliyetlerinin baş mimarı, Eko-Peynir Müzesi’nin kurucusu ve dünyaca ünlü Kars Gravyerinin üreticisi İlhan Koçulu ile Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fatih Tatari tarafından “Anadolu’da bir kalkınma hikâyesi” konulu Akademik açılış dersi verildi.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi 2023-2024 Akademik yılı açılış töreni, ödüllü proje ve çalışmalara imza atan öğrencilere başarı belgelerinin takdimi ile sona erdi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri