KGTÜ ile KATSO arasında iş birliği tamam

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) arasında laboratuvar hizmetlerine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol törenine, KGTÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Turan'ın yanı sıra KATSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan ile meclis üyeleri katıldı.

Protokol kapsamında, Kars'ta gıda alanında faaliyet gösteren firmalar, ürün analizi için KGTÜ'ye başvuruda bulunacak. Kars'ın tarım ve hayvancılık sektör temsilcileri ile KATSO üyeleri, analizden yüzde 20 indirimle faydalanacak.

Turan, KGTÜ İktisadi İşletmesi bünyesinde kurulan Stratejik Ürünler Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SARGEM) Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı ve Biyosidal Ürün Analiz Laboratuvarının, uyguladığı kalite yönetim sistemiyle, kalifiye ve tecrübeli personeliyle, uluslararası (ISO, AOAC, NMKL vb.) ve ulusal (TS, TGK vb.) geçerliliği olan metotlarıyla, gıda ve tarım alanlarında son yıllarda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirtti. Turan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan “Kuruluş Yeterlilik İzin Belgesi” almış ve 66 farklı analizde çalışma yeterliliğine sahiptir. Bunun yanı sıra “TSE Deney Hizmeti Alınabilecek Laboratuvar Onayı” ile 120 farklı analiz yapma yetkisine sahiptir. Laboratuvarımız KOBİ’lere hizmet vermek amacıyla KOSGEB tedarikçi havuzunda yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Bozan "Firmalarımız, gıda analizlerini yaptırırken birçok sorunla karşılaşmakta ve bazı zamanlarda mağduriyet yaşamaktadır. KATSO olarak üyelerimizin mağduriyetlerine çözüm üretmek adına ülke çapında en gelişmiş ve donanımlı gıda laboratuvarından birine sahip KGTÜ ile protokol imzaladık." ifadelerini kullandı.

HAMDİ BUĞUR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri