KGTÜ ile İş-Kur arasında iş birliği

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Konya Gıda Tarım Üniversitesi arasında imzalanan İŞKUR Kampüs protokolü kapsamında birçok alanda işbirliği yapılacak

Konya Gıda Tarım Üniversitesi (KGTÜ) Akademik Yılı Açılış töreni etkinlikleri kapsamında üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere özel etkinlikler düzenlendi. Üniversitenin akademik ve idari çalışanları ile öğrenci topluluklarının katılımıyla kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör işverenleri ile öğrencileri buluşturmak amacıyla hazırlanan programa Konya Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü de stant açarak katıldı.

İş-Kur standını ziyaret eden öğrencilerle bir araya gelen Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş yaptığı açıklamada; “Öğrencilerin iş gücü piyasasına hazırlanabilmeleri için işveren görüşmeleri, iş arama yöntemleri, iş gücü piyasasının tanınması, gibi konularda bireysel görüşmeler ve grup görüşmeleri şeklinde iş ve meslek danışmanlığı hizmeti sunuyoruz" dedi.

KARİYER HEDEFİ OLUŞTURMA

İŞKUR-Kampüs protokolü sayesinde Üniversitenin Kariyer Merkezi ile ortak çalışmalar yürüttüklerini belirten Emrah Keleş. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında iş kulübü ile öğrencilere kariyer hedefi oluşturma, işveren beklentileri, özgeçmiş hazırlama, iş arama kanalları, mülakat teknikleri, beden dili ve imaj yönetimi konularında hem teorik hem de uygulamalı eğitimler vereceklerini ifade etti.

Konya Gıda Tarım Üniversitesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlerle gençlere verilen hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren, Keleş ile stantları ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri