Kestane, Uludağ Üniversitesi’nde Masaya Yatırılacak

Bursa denince akla ilk gelen ürünlerden biri olan kestane üretimi, işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili sorunlar Uludağ Üniversitesi’nde masaya yatırılacak.Bursa’da Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından 4-6 Kasım 2014 tarihlerinde...

Bursa denince akla ilk gelen ürünlerden biri olan kestane üretimi, işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili sorunlar Uludağ Üniversitesi’nde masaya yatırılacak.

Bursa’da Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından 4-6 Kasım 2014 tarihlerinde 5. Kestane Çalışma Grubu Toplantısı düzenlenecek. Toplantıda kestane yetiştiriciliği ve değerlendirilmesi alanında yaşanan sorunlar, çözüm önerileri, yeni gelişmeler ve bilimsel bulgular paylaşılıp tartışılacak. Bu konularda çalışmaları, araştırma ve deneyimleri olan bilim insanları, araştırmacılar, üreticiler, ticari firmalar ve kurum temsilcileri görüşlerini paylaşacak.

KESTANE ARAŞTIRMA GRUBU

Toplantıyı, kamu ve özel kuruluşlarda kestane ile ilgili çalışan akademisyen, araştırmacı, sanayici, üretici ve ilgili tüm kişileri bir araya getirmek amacıyla Prof. Dr. Arif Soylu önderliğinde 2001 yılında kurulan ‘Kestane Araştırma Grubu’ organize ediyor.

Kestane Araştırma Grubu, ilk ve ikinci toplantılarını 2001 ve 2003 yıllarında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yaptı. Üçüncü ve dördüncü toplantısını 2004 ve 2012 yıllarında Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde gerçekleştirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri