Kesk Üyeleri Kobani'ye Destek İçin İş Bıraktı

IŞİD'in Kobani'ye yaptığı saldırılara tepki göstermek için bir araya gelen Eğitim Sen ve KESK üyeleri iş bırakma eylemine gitti.     Kobani'ye destek için greve giden KESK ve Eğitim Sen üyeleri, Gaziantep'te IŞİD'in yaptığı...

IŞİD'in Kobani'ye yaptığı saldırılara tepki göstermek için bir araya gelen Eğitim Sen ve KESK üyeleri iş bırakma eylemine gitti.

    Kobani'ye destek için greve giden KESK ve Eğitim Sen üyeleri, Gaziantep'te IŞİD'in yaptığı saldırıları protesto etti. Kırkayak Parkı'nda toplanan gösteriler, 'Her yer direniş, her yer Kobani', 'Katil IŞİD Otadoğ'dan defol', 'Katil IŞİD, işbirlikçi AKP', 'Kobani halkı yalnız değildir' sloganları atarak Balıklı Parkı'na yürüyüş yaptı.

    Grup adına basın açıklaması yapan KESK Sözcüsü Ali Ersönmez, IŞİD'in başta Irak ve Suriye olmak üzere girdiği topraklara ölüm saçmaya devam ettiğini belirterek, Kürt, Türkmen, Ezidi, Arap, Alevi, binlerce insanın katledildiğini açıkladı. Kobani'nin ateş altında olduğunu söyleyen Ersönmez, "Kendi ilkel anlayışı dışında kalan herkesi acımasızca katleden IŞİD, insanlığın ortak değerlerine, yaşam hakkına, kadının özgürleşmesine, çoğulcu yaşam hakkına kendi geleceğini belirleme iradesine saldırmaktadır. Kobani halkı bu katliamlara ve bu barbar çeteye tam 24 gündür direnerek, sürdürdüğü bu insanlık direnişine tüm insanlığı çağırmaktadır." dedi.

    "AKP'NİN HALKA YÖNELİK ŞİDDETİ SONUCU 24 İNSAN ÖLDÜ "

    AK Parti'nin sokağa çıkan halka yönelik şiddeti sonucu 24 insanın öldüğünü dile getiren Ersönmez, yüzlerce insanan ise yaralandığını hatırlattı. Ersönmez sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Demokratik çözüm sürecinin sona erdirilmesi, iç savaş riskinin adım adım büyütülmesi, yeni Roboskiler, Sivaslar yaşanmasına neden olacaktır. Bu savaş kışkırtıcılığı karşısında AKP’nin savaş politikalarına dur demek emekçiler için tarihi bir görevdir. Emekçiler bu ülkenin kadim halklarının çocukları olarak bu topraklarda kardeşliğin ülkesini kurmak için eşit özgür bir şekilde yaşamanın kavgasını vermelidir. Aksi halde kazanan gericilik ve faşizm, kaybeden ise insanlık olacaktır.”

    Eylemciler basın açıklamasının ardından sloganlar atarak dağıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri