Kesk Genel Başkanı Özgen: Antidemokratik Uygulamalarla Karşılaşıyoruz

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, sendika üyelerinin kimi zamanlar antidemokratik uygulamalar, engellemeler ve benzeri hususlarda karşı karşıya kaldığı soruşturmaların olduğunu ve cezalandırmalarla...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, sendika üyelerinin kimi zamanlar antidemokratik uygulamalar, engellemeler ve benzeri hususlarda karşı karşıya kaldığı soruşturmaların olduğunu ve cezalandırmalarla ilgili görüşmelerde bulunmak için Muş’a geldiğini söyledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Muş’a geldi. KESK Genel Başkanı Özgen ve beraberindeki heyet ilk olarak Muş Valisi Vedat Büyükersoy’u makamında ziyaret etti. Yapılan ziyaret ile ilgili Valilik makamında açıklamalarda bulunan KESK Genel Başkanı Özgen, “Muş iline gelip hem kendi üyelerimizle görüşmeler, toplantılar yapmak, hem de üyelerimizin yerelde yaptıkları eylem ve etkinliklerle karşı karşıya kaldığı, kimi zamanlar antidemokratik uygulamalar, engellemeler ve benzeri hususlarda karşı karşıya kaldığımız kimi soruşturmalar var, cezalandırmalarla ilgili görüşmelerimiz olacak. Bunların boyutlarını, detaylarını sendikal özgürlükler mücadelesinde Valimizle paylaşıp, burada yürüttüğümüz mücadelenin de Türkiye genelinde yürüttüğümüz toplam mücadelenin bir parçası olduğunu belirterek, bununla ilgili karşılıklı sohbette bulunacağız.” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİNİN KENDİ İÇİNDE BİRÇOK EKSİK VE SIKINTILARI VAR”

Çözüm sürecine değine de Özgen, sürecin kendi içerisinde birçok sıkıntının olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Türkiye’de 1 Ocak 2013 yılında başlayan diyalog ve barış süreci, daha sonra kısmen kendi içinde görüşmelerin müzakereye dönüşme evresinde olan bir süreç var. Bu sürecin kendi içinde birçok eksik ve sıkıntıları var. Ama bu sürecin en önemli kazanımı, yani en azından fiili çatışmazlık süreci ile birlikte bu ülkede çocukların ölmeyişidir. Bu sürecin demokratik bir temelde, Türkiye’nin demokratikleşmesine paralel, devletin demokratikleşmesine paralel Kürt sorununun demokratik barışçıl çözüme kavuşturulmasıdır.”

Şu anda iç süreçten kaynaklı, Ortadoğu’daki savaş sürecinin de dahil kimi sıkıntıların yaşandığının altını çizen Özgen, “Ancak bütün bu sıkıntıların ben konuşmak suretiyle aşılacağını düşünüyorum. Zaman zaman bu konuda hükümet de zorlanıyor, Kürt hareketi de zorlanıyor ama bu sorunun çözümü konuşarak ve karşılıklı talepleri demokratik bir çerçevede harekete geçirerek şekillenecektir. O yüzden belli bir süre gerginlikler yaşandı. Ama ben bu sıkıntıların zaman içinde olumlu farklı bir mecraya çevrileceğini ve tekrar çözüme yönelik bir yola gireceğini düşünüyorum.” dedi.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kamu Emekçileri Sendikası Başkanı Valiliğimizi ziyarete geldi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Hepimizin bildiği gibi sendikalar bir sivil toplum örgütüdür. Demokrasinin olmazsa olmazı sivil toplum örgütlerinin kendisini ifade etmesinden geçmektedir. Buraya biraz önce başkanımız ifade ettiği gibi, sendika üyeleri ya da yönetiminin belki bazı talepleri ya da öneri ve eleştirileri varsa muhtemelen onu bizlere iletmek için geldiler. Biz toplumun her kesimiyle görüşmeye hazırız.” şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri