Kesintiler bıktırdı

Hüyük’te bulunan vatandaşlar haftada 3 gün yaşadıkları elektrik kesintileri nedeniyle bıktı. İşyerlerinde kesintiler nedeniyle zarar ettiklerini söylene Tevfik Küçükgünay isimli vatandaş yetkililerden yardım talep etti

Elektrik kesintilerinde kötü bir karnesi olan MEDAŞ, taşra ilçe ve mahallelerde de vatandaşları mağdur ediyor. Hüyük’te vatandaşlar 2-3 güne bir yaşadıkları 5-6 saatlik elektrik kesintileri nedeniyle pek çok önemli ihtiyacını gideremiyor. Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) tarafından hazırlanan Elektrik Kesinti Endeksi (EKE)'ye göre de, Konya en çok elektrik kesintisinin yapıldığı iller arasında bulunuyor. Konya, ocak ayı döneminde kesinti süresi en fazla olan üçüncü il oldu. MEDAŞ, 3 bin 669 saat ile en çok elektrik kesintisi yapan üçüncü firma oldu.

PARAMIZIN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ

Hüyük İlçesi Bahçelievler Mahallesi’nde ikamet eden Tevfik Küçükgünay isimli vatandaş yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle hem işlerinin aksadığını hem de evlerindeki ihtiyaçlarını gideremediklerini belirterek, “Artık bu kesintilerden bıktık. Her 2-3 güne bir elektriklerimiz kesiliyor. Arızayı arıyoruz bakım var, fazlarda arıza var deniliyor. Uzun süredir bu böyle. Eğer bir sorun yaşanıyorsa buna kalıcı bir çözüm bulsunlar. Vatandaş bu rezilliği çekme zorunda değil” dedi. Esnafların da kesintiler nedeniyle zarar ettiğini ifade eden Küçükgünay, şöyle konuştu: “Kendimin de bir ekmek fırını var ve restoran işletiyorum. Sabah elektrik gidiyor öğleden sonra geliyor. Biz nasıl iş yapacağız, bu esnaf nasıl iş görecek? Her şey elektriğe bağlı bir gün içerisinde 7-8 saat kesinti olur ve bu devamlı olur mu? Kış soğuklarında kalorifer çalıştıramıyoruz. Yetkililer bu duruma el atmalı. Hangi devirde yaşıyoruz? Borcumuz olduğunda tıkır tıkır veriyoruz fakat verdiğimiz paranın karşılığını alamıyoruz.” 

ARIZA VARSA KALICI ÇÖZÜM BULUN!

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Burhanettin Karadağ da yaşanan elektrik kesintilerinin sadece mahallelerinde değil Hüyük’ün genelinde olduğunu belirterek, “Hafta sonları daha çok oluyor. Örneğin sabah erken saatlerinde gidiyor, öğleyin saat 2-3 gibi geliyor. Vatandaş da haklı olarak buna itiraz ediyor. Bize de zaman zaman şikayetler geliyor. İlgililere sorduğumuz zaman arıza var parça değiştirdik deniliyor. Ben de çok sık arıza yapıyor bu böyle olmaz. Kalıcı bir çözüm bulun dedim. Şikayetler artıyor” şeklinde konuştu. Elektrik dağıtım firmasının parasını aldığını, işini de iyi yapması gerektiğini söyleyen Muhtar Karadağ, sözlerine şöyle devam etti: “Kesinti olduğu zaman esnafın, iş yapanların eli kolu bağlanıyor. Kendim de tavukçuluk ile uğraşıyorum. Bu kesintilerden dolayı zararımız oluyor. Çok daha büyük zararlara uğrayanlar var. Yetkililerden yardım istiyoruz.”

HÂLİD ŞEN merhahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri