Kesinti karmaşası

Maaşlarından tedavi ve ilaç ücreti kesintisi olan emekliler dahi Emekliler Derneğine gidiyor!

KONYA’DA EN ÇOK ÜYEYE SAHİP DERNEK
Türkiye Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (TÜED) Konya Şubesi, 3 bin 161 üyesiyle Konya’da en çok üyeye sahip derneklerin başında yer alıyor. 1970’de Türkiye genelinde kurulan ve şu an 770 bin üyeye sahip TÜED’in 1972 yılında Konya’da faaliyetlerine başlayan şubesinin ise 3 bin 161 üyesi bulunuyor. TÜED Konya Şube Başkanı Gülhan Çağlar, 50 bine yakın emeklinin bulunduğu Konya’da bu rakamların düşük olduğunu söyledi.
KESİNTİNİN GERÇEK YÜZÜ
Üç ay önce Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel’in emekli maaşlarından her ay 18 TL kesildiği yönündeki iddiaların gündemde uzunca süre yer almasının ardından, bazı üyelerin istifa etmek için müracaatta bulunduklarını anlatan Şube Başkanı Çağlar, bu bilginin yanlış olduğunu ifade etti. Çağlar, dernek üyelerinin yanı sıra üye olmayanların da maaşlarında kesinti olduğu gerekçesiyle kendilerine başvurduğunu dile getirdi.
EMEKLİLER DERNEĞE BAŞVURUYOR
Gülhan Çağlar, üye olan kişilerden ayda 150 kuruş, yıllık ise toplam 18 TL para alındığını, bunun da derneğin giderleri için kullanıldığını söyledi. Çağlar, emekli maaşlarındaki tedavi ve ilaç parası kesintilerinin dernekten istendiğini de aktardı. Çağlar, emeklilere öncelikle derneğe üye olup olmadıklarını sorduklarını, üye değillerse zaten kesinti yapılması gibi bir durumun olmadığını aktardı.

Kesinti karmaşası var

Şubat ayında ortaya çıkan emekli maaşlarından emekli derneklerine kesinti yapıldığı iddiası büyük yankı uyandırdı. Maaşlarından tedavi ve ilaç ücreti kesilen emekliler dahi soluğu Emekliler Derneği’nde alıyor

Türkiye Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (TÜED) Konya Şubesi, 3 bin 161 üyesiyle Konya’da en çok üyeye sahip derneklerin başında yer alıyor. 1970’de Türkiye genelinde kurulan ve şu an 770 bin üyeye sahip TÜED’in 1972 yılında Konya’da faaliyetlerine başlayan şubesinin ise 3 bin 161 üyesi bulunuyor.
Türkiye genelinde 7 milyona, Konya’da da 50 bine yakın emeklinin bulunduğunu aktaran TÜED Konya Şube Başkanı Gülhan Çağlar, bu rakamlara göre üye sayılarının düşük olduğunu belirtti.
EMEKLİ MAAŞLARINDAKİ KESİNTİNİN GERÇEK YÜZÜ
Üç ay önce Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel’in emekli maaşlarından her ay 18 TL kesildiği yönündeki iddiaların gündemde uzunca süre yer almasının ardından, bazı üyelerin istifa etmek için müracaatta bulunduklarını anlatan Şube Başkanı Çağlar, bu bilginin yanlış olduğunu ifade etti. Dernek üyelerinin yanı sıra üye olmayanların da maaşlarında kesinti olduğu gerekçesiyle kendilerine başvurduğunu dile getiren Gülhan Çağlar, “Emekliler, maaşlarından kesinti olduğunu duyunca buraya geliyorlar. Biz durumu kendilerine anlatıyoruz. Zaten Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan maaş bordrosuna baksalar gerçeği görürler” dedi.
HERGÜN ONLARCA EMEKLİ DERNEĞE BAŞVURUYOR
Derneğe üye olmak isteyen kişilerin müracaat etmesi gerektiğini anlatan Gülhan Çağlar, üye olan kişilerden ayda 150 kuruş, yıllık ise toplam 18 TL para alındığını, bunun da derneğin giderleri ve gerçekleştirdikleri faaliyetler için kullanıldığını söyledi.
Üye olmayan kişilerin dışında kimseden herhangi bir ücret alınmadığını vurgulayan Gülhan Çağlar, derneğe üye olmadığı halde üye yapıldığı iddiasıyla yüzlerce kişinin kendilerine başvurduğunu söyledi. Gülhan Çağlar, emekli maaşlarındaki tedavi ve ilaç parası kesintilerinin dernekten istendiğini de aktardı. Gelen emeklilere öncelikle derneğe üye olup olmadıklarını sorduklarını, üye değillerse zaten kesinti yapılması gibi bir durumun olmadığını anlattıklarını ifade eden Çağlar, üye olanlara da gerçeği gösterip, aylık değil sadece yılda bir kez kesinti yapıldığını söylediklerini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri