Kesimhanelerden Sonra Sucuğa Da Kameralı İzleme

Yılda 10 bin ton sucuk üretiminin yapıldığı Afyonkarahisar’da işletmelerde kameralı sistem uygulamasına geçiliyor. Kesimhanelerde olduğu gibi sucuk işletmelerinde de giriş çıkışlar kurulacak ekranlardan takip edilecek. Uygulamanın önümüzdeki...

Yılda 10 bin ton sucuk üretiminin yapıldığı Afyonkarahisar’da işletmelerde kameralı sistem uygulamasına geçiliyor. Kesimhanelerde olduğu gibi sucuk işletmelerinde de giriş çıkışlar kurulacak ekranlardan takip edilecek. Uygulamanın önümüzdeki haftalarda başlamasıyla et üretiminde tüm aşamalar kamerayla denetlenebilecek.

Şehirde üretim yapan 54 sucuk üretim işletmesiyle bir değerlendirme toplantısı yapan Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, et işletmelerinin son iki yıl içerisinde ciddi anlamda fiziki şartlarını yenileyerek son derece modern birer işletme haline geldiklerini söyledi. Yine de kesimhane ve et parçalama tesisleri haricinde sadece 54 adet sucuk işletmesi bulunduğun belirten Arap, sayının fazla olması nedeniyle işletme sahiplerinin üretimleri noktasında bazı hususlara daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini anlattı. Arap, 54 adet sucuk işletmesine kamera taktırılarak, 18 kesimhanede uygulanan yöntem gibi sucuk işletmelerinin de 24 saat kontrolü ve takibinin İl Müdürlüğünde kurulan ekrandan sağlanmaya çalışılacağını kaydetti.

BAZI FİRMALARDA KANATLI ETİNE RASTLANMIŞTI

Afyonkarahisar'daki bazı firmaların isimleri ürünlerinde kanatlı etine rastlanması nedeniyle geçen hafta Bakanlık tarafından yayınlanan listede yeraldı. Hüseyin Arap, bu durumun halk sağlığı açısından tüm bireyleri, ticari anlamda da tüm işletmelerimizi yakından ilgilendirdiğini, bundan sonra bu işletmelerin gerek üretimlerini gerekse marka güvenilirliklerini koruyacak şekilde kendi çalışmalarını tekrar gözden geçireceklerini düşündüğünü anlattı. Mevzuatlar gereği bu firmalara idari para cezası verilerek ifşa edildiğini ifade eden Arap, halkın sağlığının korunması noktasında her zaman hassasiyetlerini firma gözetmeksizin sürdürdüklerini, sürdürmeye devam edeceklerini dile getirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri