Kesim Alanları Yeterli Gelmeyince Kurbanlar Sokakta Kesildi

Büyük şehirlerde yerel yönetimlerin belirlediği kesim alanları yeterli gelmeyince pek çok vatandaş kurbanlarını sokaklarda kesmek zorunda kaldı. Bursa’da, birçok vatandaş boş arazide, pazar yerlerinde, apartman aralarında ve bunun gibi buldukları...

Büyük şehirlerde yerel yönetimlerin belirlediği kesim alanları yeterli gelmeyince pek çok vatandaş kurbanlarını sokaklarda kesmek zorunda kaldı. Bursa’da, birçok vatandaş boş arazide, pazar yerlerinde, apartman aralarında ve bunun gibi buldukları boş alanlarda kurban kestiler.

Kurban Bayramı namazı için camilere akın eden Bursalılar, namazın ardından kurban kesme telaşına düştü. Ancak yerel yönetimler yeterli sayıda kesim alanı oluşturmayınca yine bildik manzaralar yaşandı. Vatandaşlar, kurbanlarını kesmek için boş bir alan aradı. Birçok mahallede çöplük içerisindeki tarlalarda kurbanlar kesilirken bazı vatandaşlar da apartman boşluklarında kurbanlarını kesmek zorunda kaldı.

Yıldırım ilçesinde vatandaşlar sabahın erken saatlerinde boş arsalara akın etti. Belediyelerin kurban kesim yerleri ayarlaması halinde kurbanlarını modern tesislerde kesmek istediğini söyleyen bir vatandaş, "Belediye bize güzel tesisler yaparsa, daha güzel yerlerde kurbanlarımızı keseceğiz. Mecbur kaldığımız için burada kesiyoruz. Tesisler yeterli değil, yeterli olsa buralarda kurban kesilmez. İnsanlara bakın, nerelerde kurbanlarını kesiyor. Herkes kurbanını görmek istiyor. Ama mecburen alan olmadığı için buralarda vatandaşlar uğraşıyor." diye konuştu.

Yavuzselim Mahallesi’nde ikamet eden bir vatandaş ise apartman boşluğunda kurban kesti. Yetkililere sitem eden vatandaş şunları kaydetti: "Kardeşim, rezilliğimizi görüyor musun? Sokak ortasında kurban kesmek zorunda kalıyoruz. Senede bir kere, belediyenin rahatlıkla yapabileceği kesimhaneler veya pazar yerlerinde güzel kesim yerleri ayarlasa da bu işkenceleri çekmesek."

Öte yandan bazı vatandaşlar da pazar yerlerinde kurban kesmeyi tercih etti. Yeterli önlemin alınmadığı bu tür yerlerde ise ortalık kan gölüne döndü. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri