Kervansaraylar kitabı 55 bin okura ulaştı


Selçuklu Belediyesince yayınlanan ve Prof. Dr. Osman Eravşar’ın özgün çalışması olan, Anadolu’nun ihtişam sembolü “Anadolu Selçuklu Kervansarayları”, Aylık Coğrafya ve Keşif Dergisi Atlas’ın ocak sayısı ile 55 bin okura ulaşt
Atlas Dergisi’nin okuyucularına hediye olarak verdiği ve Selçuklu Belediyesi yayını olan Anadolu Selçuklu Kervansarayları, Prof. Dr. Osman Eravşar’ın imzasını taşıyor. İbrahim Dıvarcı, Ahmet Kuş ve Feyzi Şimşek fotoğraflarıyla kitaba destek veriyor.  Kitap 12. ve 13. Yüzyıllarda Anadolu’nun en anıtsal yapılarından olan, ekonomik ve sosyal hayatta önemli rolü olan Selçuklu Kervansaraylarını ayrıntılı olarak ele alıyor. Kervansarayların, ticaretin gelişmesini ve Selçukluların güçlenmesini sağladığı gibi günlük hayatta da oynadığı önemli rollerin altı çiziliyor. Kitapta, kervan yollarını ve bu kervan yolları üzerinde bulunan 76 Selçuklu Kervansarayını gösteren bir harita da yer alıyor. Anadolu Selçuklu Kervansarayları kitabı, bu anıtsal yapıların tanınması açısından özgün ve anlamlı bir kaynak eser olarak nitelendiriliyor. Günümüze kadar gelen mimari ve sanat eserlerinin her birinin şaheser olarak döneme damgasını vuran, uygarlık düzeyini ortaya koyan zarafet ve ihtişam sembolleri olduğuna dikkat çeken Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kitabın önsözünde şu görüşlere yer veriyor: “Ülkenin ekonomik ve sosyal anlamda kalkınması için ticaretin gelişmesi gerektiğinin farkında olan Selçuklu Sultanları, ticaret yollarını bir bütün olarak ele alarak inşa çalışması yaptılar. Yaptıkları her eserin, koydukları her taşın bu ülkeyi vatan yapacağının bilinciyle imar faaliyetlerinde bulundular. Kervansaraylar da Selçuklu Devleti’nin varlığını gösteren önemli yapılardır. Nice saldırılar atlatan, doğa olaylarına direnen ve günümüze kadar ulaşarak asalet ve güzelliğini koruyan bu mimari değerlerin anlatıldığı kitap kaynak niteliğindedir.”
Kültürel anlamda önemli bir kaynak eseri yayın hayatına kazandıran Selçuklu Belediyesi’nin,  yeni yayınlarla ve kültürel organizasyonlarla kültür dünyasına desteğini sürdüreceği belirtildi.   

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri