Kervansaray Dağları eteğinde arıcılık yapan kadın girişimci arı sütü üretimini artırdı

Kırşehir'de Kervansaray Dağları'nın eteğinde arıcılık yapan 36 yaşındaki üniversite mezunu Gülşen Kahraman, 7 yıldır arı sütü üretimine ağırlık verdi.

Boztepe ilçesinde eşiyle bal, polen, propolis, arı ekmeği ve arıcılığın en zor aşamalarından birisi olan arı sütü üreten Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezunu Kahraman, 3 kovanla başladığı arıcılığı 140 kovanla devam ettiriyor.

Kadın girişimci Kahraman, AA muhabirine, 3 çocuktan sonra 2019'da başladığı üniversiteyi 3 yılda onur belgesiyle bitirdiğini söyledi.

Aynı azimle arıcılığı da sürdürdüğünü, çocuklarının doğal kaynaktan beslenebileceği balı üretebilme amacıyla 13 yıl önce bu işe başladıklarını belirten Kahraman, kendilerine "bundan sermaye mi olur, daha düzgün bir işle uğraşın, para kazandıracak başka işler yapın" dendiğini anlattı.

Son 7 yıldır arı sütü ürettiklerini dile getiren Kahraman, "Kırşehir'de İç Anadolu Bölgesinin en büyük arı sütü üreticilerinden birisi konumundayız. Arı sütü üretimi arıcılıkta en zirve noktadır. Bozkırda bunu üretmek zor çünkü burası flora bakımından zayıf. Arılarımızı koymak için yer arayışına girdiğimizde Kervansaray Dağları'nın flora bakımından oldukça zengin bitki örtüsüne sahip olduğunu öğrendik. Elverişli bir şekilde yapabileceğimizi düşünüp bölgeden arılık edindik. 3 kovanla başlayan arıcılığımız şu anda 140 kovanla devam ediyor." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri