Kerry ve Davutoğlu'nun masasındaki gündem

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir araya geldi.

Kerry, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmek üzere Ulus'taki Ankara Palas Devlet Konukevi'ne geçti. Kerry burada Davutoğlu tarafından karşılandı. Davutoğlu ve Kerry daha sonra görüşmeye geçti.

SURİYE, ORTADOĞU VE KIBRIS SORUNU GÜNDEM MADDLERİ OLDU

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin görüşmelerinde Suriye ve Ortadoğu'daki sıcak gelişmeler başta olmak üzere pek çok konu ele alınacak. Türk tarafı, Amerikalı muhatabına Suriye konusunda mevcut durum, Türkiye'nin bakışı ve neler yapılması gerektiğine dair görüşlerini aktaracak ve bu konularda ABD yönetiminin neler düşündüğünü dinledi.

John Kerry ve ABD heyetiyle yapılan görüşmelerde Suriye dışında da çok geniş bir gündem oldu. Türk-Amerikan ilişkilerinin çok geniş kapsamlı olması nedeniyle ikili ticari, ekonomik ve siyasi işbirliği konularının, bölgedeki ve uluslararası alandaki diğer gelişmelerin, Afganistan, Balkanlar ve Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki son seçim kapsamında Kıbrıs sürecinin görüşmelerde geniş yer buldu.

Kerry'nin Avrupa ve Ortadoğu turunda Ankara'dan önceki durakları İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya oldu. Kerry'nin Türkiye ziyaretinin ardından Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'a da gitmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri