Kerry: Gündemimizde Çok Konu Var, Işid Görüşmelerimizi Sürdürüyoruz

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD tehdidine karşı güvenlik zirvesi için çıktığı Ortadoğu turu kapsamında Türkiye’ye geldi. Ankara’da ilk temasını Çavuşoğlu ile yapan Kerry, gündemlerinde çok fazla konu olduğunu belirterek,...

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD tehdidine karşı güvenlik zirvesi için çıktığı Ortadoğu turu kapsamında Türkiye’ye geldi. Ankara’da ilk temasını Çavuşoğlu ile yapan Kerry, gündemlerinde çok fazla konu olduğunu belirterek, “IŞİD konusunda görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Irak hükümetine destek sağlamak için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Aynı zamanda Terörle Mücadele Kurumu’nda da başkanlık ediyor olacağız BM Genel Kurulu’nda” şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Türkiye’ye geldi. Kerry Esenboğa Havalimanı’na indikten sonra ilk görüşmesini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptı. İkili bakanlık binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ABD'li konuk bakanı Ankara’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Çavuşoğlu, “Bir hafta içinde kendisi ile üçüncü görüşmemiz olacak. Daha sonra sayın Başbakanımız ve sayın Cumhurbaşkanımız değerli dostum Kerry’i kabul edecekler. En az üç defa da kendisi ile telefonla birçok konuyu görüştük. Gündemdeki konuları biliyorsunuz. Özellikle de bölgemizdeki yaşanan sorunlar, tehditler ve zorluklar. En çokta Suriye’deki ve Irak’ta ki gelişmeleri takip ediyorsunuz. Bunun yanında ikili ilişkileri de görüşmek istiyoruz. Bölgesel konularda da görüşmek istiyoruz. Kıbrıs, Ermenistan ve Ukrayna problemi ve orta doğudaki ateşkes ve barışı sürecini de değerlendirme arzusundayız.” diye konuştu.

KERRY: ÇOK FAZLA KONUŞACAK KONUMUZ VAR

Ankara’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise, “Türkiye’de olduğum için çok mutluyum. Mevlüt’le de birlikte olduğum için çok mutluyum. Çok alıştık birbirimize, kısa sürede. Çok derin görüşmeler gerçekleştirdik. ABD ve Türkiye arasındaki ilişkileri görüştük. İki ülke gerçekten çok önemli ortaklar. NATO müttefikleri fakat sadece NATO müttefiki değiliz. Libya’da , Mali’de, Afrika’da ve bütün Ortadoğu’da birlikte çalışıyoruz. Ve şimdi Irak’taki gelişmeleri de birlikte değerlendireceğiz. Çok fazla konuşacak konumuz var.” şeklinde konuştu.

"IŞİD KONUSUNDA GÖRÜŞMELERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Geçtiğimiz bir buçuk yıl içerisinde eski Dışişleri Bakanı şimdi Başbakan Ahmet Davutoğlu ile çok önemli görüşmeler yaptıklarını kaydeden Kerry, “Çok güzel dostluklar geliştirdik. Şimdi, Sayın Bakan Çavuşoğlu ile ilişkilerimiz hızla gelişecek.” değerlendirmesinde bulundu. Gündemlerinde çok fazla konular olduğunu ifade eden Kerry, “IŞİD konusunda görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Irak hükümetine destek sağlamak için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Aynı zamanda Terörle Mücadele Kurumu’nda da başkanlık ediyor olacağız BM Genel Kurulu’nda.” şeklinde konuştu.

Kerry Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çankaya Köşkü’nde kabul edilecek. ABD’li konuk bakan bugün son olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu ile saat 17.00’de başbakanlık merkez binada bir araya gelecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri