Kerkük’te Tuzhurmatu’daki Patlama İle İlgili Basın Toplantısı Düzenlendi

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük şehrinin Tuzhurmatu ilçesinde dün meydana gelen patlama ile ilgili yerel yetkilikler tarafından ortak basın toplantısı düzenledi.

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük şehrinin Tuzhurmatu ilçesinde dün meydana gelen patlama ile ilgili yerel yetkilikler tarafından ortak basın toplantısı düzenledi. Yetkililer, güvenlik sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Tuzhurmatu'da dün düzenlenen bombalı saldırılarda 11 kişi ölürken, 54 kişi de yaralanmıştı. Patlama ile ilgili bugün Kerkük’te basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Tuzhurmatu ilçe meclisinin Türkmen, Arap ve Kürt üyeleri ile Tuzhurmatu Kaymakamı Selal Abdulda katıldı.

Toplantı sonrası ortak basın toplantısı düzenlendi. Açıklamada, Tuzhurmatu’nun Salahattin eyaletinden ayrılması istendi. Ayrıca Tikrit yönetiminin olaylarla ilgilenmediği iddia edildi. Öğrenci kaçırma olaylarının da yaşandığını aktaran yetkililer, Irak hükümetine seslendi. Hükümetin sorunlarıyla ilgilenmemesi durumunda iş durdurma eylemi yapacaklarını açıkladılar. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri