Kerkük'te 3 Türk işçinin kaçırılmasına tepki

Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Aydın Beyatlı, ''Bazıları Türkiye'nin Kerkük'ten elini çekmesini istiyor ve bunun için ellerinden geleni yapıyor'' dedi.

Beyatlı yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son yıllarda Irak'ta imar konusunda ciddi atılımlar yaptığını, iş adamlarının bölgede bulunduğunu söyledi. 
İş sahalarının açılmasıyla istihdamının da bölgede arttığına vurgulayan Beyatlı, istihdamının artmasıyla da insanların rahatladığını bildirdi. 
İyi gidişatı hazmedemeyenlerin olduğuna dikkat çeken Beyatlı, ''Her şeyden önce bazıları Türkiye'nin Kerkük'ten elini çekmesini istiyor ve bunun için ellerinden geleni yapıyor. Türk-Türkmen kardeşliğini bitirmek ve orada düşmanlık yaratılmaya çalışılıyor. Bu yüzden çevreye bazı olaylarla göz dağı verilmek isteniyor'' dedi. 
Etnik grupların haklarına eşit bir şekilde yaklaşılması gerektiğini anlatan Beyatlı, ''yaratılmak istenen korku imparatorluğuna rağmen kimsenin kötü amaçlarına ulaşamayacağını'' kaydetti. 
Ulusal Irak Haber Ajansı NINA, 15 Şubat akşamı silahlı kişilerin Kerkük'ün güneyinde 3 Türk vatandaşını kaçırdığını duyurmuş, dün ise kent polisi olayı araştırmak üzere bir ekip kurduğunu açıklamıştı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri