Kerküklü: Davutoğlu'ndan Kerküklü Türkmenlere Sahip Çıkmasını İstiyoruz

Kerkük Türkmen İzcilik Federasyonu Başkanı Kazım Kerküklü, Irak'ta herkesin sahibi olduğunu kendileri için anayurt Türkiye'nin desteğinin önemli olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 62. Hükümet'i kurmakla görevlendirilen...

Kerkük Türkmen İzcilik Federasyonu Başkanı Kazım Kerküklü, Irak'ta herkesin sahibi olduğunu kendileri için anayurt Türkiye'nin desteğinin önemli olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 62. Hükümet'i kurmakla görevlendirilen Ahmet Davutoğlu'ndan beklentilerinin yüksek olduğunu belirten Kerküklü, Antalya Manavgat'tan yeni hükümete Kerkük'te Türkmenleri yalnız bırakmama çağrısında bulundu.

Ülkücü İşçiler Derneği'nin davetlisi olarak Manavgat'a gelen Kerküklü izciler, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Federasyon Başkanı Kerküklü, 38 izci ile Manavgat Irmağı'nda bot turuna çıkmadan önce yeni hükümetin muhtemel Başbakanı Davudoğlu'ndan beklentileriyle ilgili açıklamada bulundu.

Irak'ta herkesin sahibi olduğunu anayurt Türkiye'nin Kerkük'te Türlmenlere sahip çıkmasının önemli olduğunu belirten Kerküklü, Davudoğlu'nun Kerkük'e geldiğini kendisiyle görüştüğünü ve Türkmenlerin yaşadığı sorunları ve acılarını çok iyi bildiğini kaydetti.

Herkesin sahibi olduğu Irak'ta anayurdun desteğinin çok önemli olduğunun altını çizen Kerküklü, "Kerküklü Türkmenler çadır, gıda ve ilaç yardımı değil, anayurt Türkiye'yi yanında görmek istiyor. Irak'ta herkesin sahibi var. Bizimde kendimizi korumamız için silahlı gücümüz olması gerekir. Irak'ta herkesin silahlı gücü var. Biz sadece silahlı birlik oluşturmayı kendimizi koruma amaçlı istiyoruz. Biz silahlı birlik kurulmasını can güvenliğimiz için istiyoruz." diye konuştu.

Davutoğlu'nun Kerkük'ün öncelikli sorunlarını bildiğini ve bölgenin tarihine vakıf olduğunu vurgulayan Kerküklü, yeni hükümetten tek isteklerinin Kerkük'te Türkmenleri yalnız bırakmaması ve sahip çıkmasını istediklerini ifade etti. Kerküklü izcilere, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası(MESO) Başkanı Hasan Çelik, Manavgat Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Erdal Çamurdepen, BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Alperen Ocakları Yılmaz Derin, işadamı Murat Güven ve sivil toplum kuruluşları çicek ve plaket takdimi yaptı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri