Kerkük İl Meclisi, Arap Üyelerine Yapılan Saldırıyı Şiddetle Kınadı

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehri İl Genel Meclisi, geçtiğimiz gün İl Meclisi’nin Arap üyesine düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehri İl Genel Meclisi, geçtiğimiz gün İl Meclisi’nin Arap üyesine düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.
Valilik binasında bir araya gelen Kerkük İl Meclisi üyeleri, şehirde saldırıyı ve son dönemlerde artan şiddet olaylarını kınadı.

Kerkük İl Meclis Başkanı Hasan Turan başkanlığında yapılan özel oturumda, geçtiğimiz gün İl Meclisi’nin Arap üyesi Abdullah Sami El Asi ile 2 korumasının öldürüldüğü olay kınandı.
Kerkük'te hiç kimsenin halkın birliğini bozamayacağını ifade eden Turan, "Bu toplantı bizim için çok hüzünlü. Teröristler ne yaparsa yapsın Kerkük'te halkın birliğini ve kardeşçe yaşamını bozamayacaktır. Buradan Kerkük Emniyeti’nden acilen büyük bir soruşturma açmasını istiyoruz. Faillerin bulunup cezalandırılmasını bekliyoruz. Kerkük üzerine büyük oyunlar oynanıyor. Halkı parçalamak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Omuz omuza bunlarla mücadele edeceğiz.

İl Meclisi Kürt Üyesi Ahmet Askeri, öldürülen El Asi'nin iyi ve barışçıl biri olduğunu bu olayı kınadıklarını ifade etti.
İl Meclisi Arap Üyesi Muhammed El Cuburi ise saldırının planlı olarak gerçekleştiğine dikkat çekti. Cuburi, bu saldırı ile Kerkük'te tüm etnik grupların hedef alındığını belirterek, ileride olabilecek saldırılara duyarlı olunması gerektiğini kaydetti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri