Kerimov Şiö Zirvesine Katılacak

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, Tacikistan’ın ev sahipliğinde başkent Duşanbe’de yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak.Konuyla ilgili Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden...

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, Tacikistan’ın ev sahipliğinde başkent Duşanbe’de yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak.

Konuyla ilgili Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, 11-12 Eylül tarihleri arasında Duşanbe yapılacak zirveye, Cumhurbaşkanı Kerimov başkanlığındaki Özbekistan heyetinin iştirak edeceği belirtildi.

Diğer üye ülkelerinin de devlet başkanları düzeyinde temsil dilmesinin beklendiği zirvede, organizasyonun geleceğe dönük faaliyetleri, bölgesel güvenlik, ekonomik, yatırım, işbirliği, ulaştırma ve haberleşme gibi karşılıklı menfaat içeren meselelerin ele alınması bekleniyor. Özbekistan heyeti yarın Duşanbe’ye hareket edecek.

‘Şanghay Beşlisi’ olarak 1996 yılında kurulan ve 2001’de Özbekistan’ın üye olmasıyla adı Şanghay İşbirliği Örgütü olarak değişen ŞİÖ’ya; Rusya, Çin, Özbekistan, Kazakistan, Tacikistan ve Kırgızistan üye. Hindistan, İran, Moğolistan ve Pakistan ise gözlemci üye ülke olarak ŞİÖ zirvelerine katılıyor. Türkiye ise 2013 itibariyle diyalog ortağı statüsü ile örgüte dahil oldu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri