Kerem İşkan BYEGM eğitimine konuk oldu

Konya Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü tarafından yerel basın kuruluşlarında ve kamu kurum kuruluşlarının basın birimlerinde çalışanlara yönelik olarak teknik ve kişisel gelişim eğitimi tamamlandı.

Konya Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü tarafından yerel basın kuruluşlarında ve kamu kurum kuruluşlarının basın birimlerinde çalışanlara yönelik olarak teknik ve kişisel gelişim eğitimi tamamlandı. Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan da eğitimlerde bir sunum gerçekleştirdi. Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından desteklenen "Yerel Medya Mensuplarına Teknik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri" projesi Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Tuncay Karabulut, basın alanında görev yapanların eğitimi ve gelişiminin hedeflendiğini söyledi. Eğitimin bir hafta boyunca sürdüğünü ve alanında uzman kişilerin basın çalışanlarına ilgili konularda eğitim verdiğini ifade eden Karabulut, "Konya mahalli idare haberciliği örneği adını verdiğimiz çalışma ile özellikle belediyecilikteki yeni uygulamaları öğretmek, nasıl ki savaş muhabirliği, ekonomi, spor, asayiş muhabirliği olduğu gibi belediye muhabirliğinde de uzmanlaşmaya zemin hazırlamaktır. Özellikle Büyükşehir Yasası ile birlikte belediye muhabirliği ayrı bir önem kazanmaya başladı" dedi.

6 Gün boyunca süren etkinlikte basın camiasının yakından tanıdığı isimler ve üniversitelerden öğretim üyeleri katılımcılara fotoğrafcılık, medya ve iletişim, röportaj teknikleri, etkili sunum teknikleri, basın hukuku ve etiği, belediye hizmetleri ve standartları, haber yazma teknikleri televizyonculuk gibi konularda eğitimler verdi. Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan'da etkinliğin 6.Günü "Haber Yazma Teknikleri" konulu bir sunum yaptı. Sunumunun başında temel haber yazım tekniklerinden bahseden İşkan, daha sonra habercilikte sık yapılan hataları örnek resimlerle slayt üzerinden anlattı. Bir kesim yaygın basının Konya'nın imajını karalamaya yönelik hazırladığı haberlerden bahseden İşkan, yerel basının Konya'nın imajını karalamaya yönelik hazırlanan haberlerde daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri