Kerbela Şehitleri Gözyaşlarıyla Anıldı

Küçükçekmece'de düzenlenen törende bir araya gelen Caferiler, 1375 yıl önce Kerbela'da şehit edilen Peygamber Efendimiz'in torunu Hz. Hüseyin ve 71 arkadaşını andı. Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (Caferider) tarafından...

Küçükçekmece'de düzenlenen törende bir araya gelen Caferiler, 1375 yıl önce Kerbela'da şehit edilen Peygamber Efendimiz'in torunu Hz. Hüseyin ve 71 arkadaşını andı.

Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (Caferider) tarafından Halkalı'da ‘2014 Evrensel Aşura Matem Merasimi' düzenlendi. Hz. Hüseyin ve 71 kişinin Kerbela’da şehit edilmesinin 1375. yıl dönümü dolayısıyla Caferiler, sabah erken saatlerden itibaren Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde toplandı. Etkinliğe katılanlar polis kontrolünün ardından içeriye alındı. Burada tekbir getiren katılımcılar ‘Lebbeyk Ya Hüseyin’ diyerek slogan attı.

Kur'an’ı Kerim okunmasıyla başlanan anma töreninde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Caferi toplumunun bazı kesimler tarafından yanlış tanıtıldığını öne sürerek, “Biz taşa tapanlar değiliz. Biz Allah’tan başka kimseye tapmıyoruz. Allah’tan başka ilah yoktur diyenlerdeniz.” şeklinde konuştu. Şiddetin her türlüsüne karşı çıktıklarını kaydeden Özgündüz, “Adam öldürmek için mazeret uydurmakta ne var ki. Ama İslam dini kimseye bu hakkı tanımamıştır. Çocuk öldürmek hiçbir dinde yoktur. Çocuk kafası kesenlerle değil meshepdaş, dindaş olmak, onlarla töredaş ve küredaş olmaktan hicap ve utanç duyuyorum. Muhtaç olduğumuz en önemli şey birliktir.” diye konuştu.

Anma etkinliğine katılan vatandaşlar zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Anmaya katılan ve yas sembolü olan siyah elbiseler giyen vatandaşlar Kerbela’da yaşananların anlatıldığı sırada gözyaşı döktü. Anma etkinliği konuşmaların ardından yapılan tiyatro gösterisiyle son buldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri