Kepez Belediyesi Fakir Öğrencilerin Gittiği 4 Eğitim Merkezini Kapatıyor

Antalya’daki kenar semtlerde maddi imkanları yetersiz olan ailelere ve çocuklara hizmet veren 4 eğitim merkezi Kepez Belediyesi Meclisi’nin aldığı kararla kapatılmak isteniyor. Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Hamle-Der)...

Antalya’daki kenar semtlerde maddi imkanları yetersiz olan ailelere ve çocuklara hizmet veren 4 eğitim merkezi Kepez Belediyesi Meclisi’nin aldığı kararla kapatılmak isteniyor. Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Hamle-Der) yöneticileri, veli toplantıları düzenleyerek bu kararı ailelerle paylaştı. Mahallelinin buluşma merkezi haline gelen bir yerin kapanacak olması ailelerin tepkisine neden oldu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün imzasının bulunduğu kararı duyan bazı vatandaşlar gözyaşlarına hâkim olamadı.

Daha önce madde bağımlıları tarafından adeta işgal edilen binaların eğitim merkezlerine dönüştürülmesi, eğitime hazırlanmasında büyük emekleri olan gönüllü öğretmenler, bu kararı açıklarken hayli zorlandı. Kararı duyan aileler ise şaşkınlık içinde kaldı. Hayretlerini gizleyemedi. Uzun yıllar çocukların hizmet vermiş bu müesseselerin kapanacak olmasına anlam veremedi.

Çocuğunun daha iyi bir eğitim alması ve başarısını göstermesi için bu merkeze gönderdiğini ifade eden anne Necla Sarı’nın feryadı ise yürekleri dağladı. Kızının eğitim gördüğü ve başarısını artırdığı kursun kapanacağı haberini aldıktan sonra gözyaşlarına boğulan anne, “Devlet ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum ama… Ben anlayamadım daha doğrusu. Zengin insanlar bütün imkânlarını kullanarak çocuklarını istedikleri yere götürüp eğitim verebilirler. Ama bizim imkânımız yok. Çocuklarımızın elinden bu imkân neden alınıyor? Bunu anlayamadım. Benim kızım başarılı ama sınavlarda daha iyi bir yere gelmesi için buraya verdim. Hevesimiz kursağımızda kaldı. Devlet, devlet okullarından dağıtılan esrarları, eroinlerin dağılmasına, çocuklarımızın almasına engel olamıyorsa böyle iyi bir kursa neden engel oluyor, kapatılmasını istiyor? Ben anlamış değilim.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Diğer bir anne Dilek Aladağ ise bu eğitim merkezlerinin hangi fedakârlıklarla ortaya çıktığını bildiğini ifade etti. Aladağ, “Evladımızın buradan mahrum edilmesini istemiyorum.” dedi. Vicdan sahiplerinin seslerine kulak vermelerini istedi.

Adem Turut ise Kepez Belediyesi’nin aldığı karara tepki gösteren başka bir vatandaş. Turut, çocuğunun bu merkezde aldığı eğitim sayesinde evdeki davranışlarının değiştiğini anlattı. Kapatılma kararını duyduktan sonra olumsuz olarak çok etkilendiğini belirten Turut, “Aile olarak, yüksek meblağlar vererek özel derslere gönderme şansımız yok. Çocuğum 1-1,5 aydır buraya geliyor. Çocuğumdaki agresiflikler, başkaldırıları azaldı. Büyüklerine karşı saygısı arttı. Şu anda çok memnunum hem eğitiminden hem de ailesine olan davranışından. Ben bu tür müesseselerin kesinlikle kapanmasını istemiyorum. Bir aile olarak, demokratik bütün mücadeleleri vermeye hazırım." ifadelerini kullandı.

Turut, iki kız kardeşinin bu kurumlar sayesinde üniversiteye yerleştiğini anlattı. Öğretmenlerin kendilerine verdiği güvenden dolayı kardeşlerini İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlere gözü kapalı gönderdiklerini dile getirdi.

Karara tepki gösteren başka bir anne ise, “Devlet maddi gücü az olan insanların daha da geri mi kalmasını istiyor, bilmiyorum. Biz buraya çocuklarımız okusun diye gönderiyoruz. Tabi maddi gücü iyi olanlar istediği yerde okutur.” dedi.

Öte yandan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün Hamle-Der'in tanıtım filminde kapatmak istediği eğitim merkezleriyle övgü dolu ifadeler kullandığı ortaya çıktı. Tütüncü konuşmasında Hamle-Der gibi kuruluşlara her zaman ihtiyaç olduğunu ifade ediyor. Aynı tanıtım filminde Antalya İl Müdürü Osman Nuri Gülay'ın da açıklamalarına yer veriliyor. Gülay da bu kurumlardan övgü ile bahsediyor.

Kepez Belediyesi Meclisi 3 Kasım’da aylık olağan görüşmeler için toplandı. Gündem maddeleri önceden belirlenmişti. Ancak, son dakikada AK Partili üyeler tarafından bir gündem maddesi sunuldu. Bu madde Kepez’de maddi imkanı kısıtlı olan vatandaşlara hizmet veren, çocukları sokaktaki olumsuzluklardan koruyan eğitim merkezleriyle ilgiliydi. Bu karar belediye meclisinden oy birliğiyle geçerek 4 merkezin kapatılmasına karar verildi. Kararla ilgili yazı 5 Kasım’da dernek yöneticilerine ulaştırıldı. Merkezlerin boşaltılması için ise 1 ay süre verildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri