Kepez Belediye Meclisi'nden Fakir Çocukları Mağdur Edecek Karar

Antalya Kepez Belediyesi, yıllardır ilçenin kenar mahallelerinde sosyal sorumluluk projeleri kapsamında faaliyet gösteren Hamle Eğitim Derneği'nin faaliyetlerine son vermesini ve mevcut binalarını belediyeye teslim etmesini istedi. Halen 10 merkezde...

Antalya Kepez Belediyesi, yıllardır ilçenin kenar mahallelerinde sosyal sorumluluk projeleri kapsamında faaliyet gösteren Hamle Eğitim Derneği'nin faaliyetlerine son vermesini ve mevcut binalarını belediyeye teslim etmesini istedi. Halen 10 merkezde 2 bin 100 civarı öğrencinin devam ettiği Hamle Eğitim Derneği'ne, arsası belediyeye ait merkezleri boşaltması için bir ay süre verildi. Belediye Başkanı Hakan Tütüncü imzasını taşıyan tebligatta, üzerinde eğitim kurumu bulunan arsaların belediyeye ait olduğu belirtilerek, buraları artık belediyenin işleteceği ifade ediliyor. Ancak Hamle'nin elinde Kepez Belediyesi ile yapılmış ve 2019'a kadar sürecek 10 yıllık protokoller bulunuyor. Karar uygulanırsa, boşaltılması istenen dört eğitim merkezine devam eden yaklaşık 900 çocuk kapı önüne konulacak. Karara tepki gösteren Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Hamle-Der) Başkanı Dr. Adnan Avan, " Böyle bir sosyal projeyi, siyasi mülahazayla çöpe atıyorlar." dedi.

Kepez Belediyesi'nin uygulamaya geçirdiği kararın Hizmet Hareketi'ne yakınlığı ile bilinen Hame-Der'e karşı bir yaptırım olarak değerlendiriliyor. Hamle-Der Başkanı Dr. Adnan Avan, Kepez Belediyesi'nin tek taraflı bir karar aldığını, ellerinde 2009'da yapılmış ve 10 yıl geçerliliği bulunan protokoller olduğunu söyledi. Kepez Belediyesi ile imzalanan protokole göre ortada tek taraflı feshi gerektiren bir durum olmadığını belirterek, belediye meclisinde AKP'nin yanı sıra CHP ve MHP'nin desteği sayesinde 'oybirliğiyle' alınan karar için "El koyma gibi bir şey bu." ifadesini kullandı. Kendilerine gerekçe olarak, Hamle'ye ait yerlerin artık belediye tarafından kullanılacağının gösterildiğine işaret ederek, "Daha önce niye kullanmadınız?" diye soran Avan, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Şu an 2 bin 100 kayıtlı öğrencimiz var. Hamle, kurulduğu günden beri 17 bin öğrenciye hizmet götürmüşüz. Ve bu çocukların hepsi son derece mağdur çocuklar. Özellikle, Kimse Yok mu Derneği'yle bu çocukların ailelerine yardım ulaştırıldı. Böyle bir sosyal projeyi siyasi mülahazayla çöpe atıyorlar. Bu karar 2 bin çocuğun sokağa salınması demektir. Sokaktaki çocukların verimli insanlar olabileceğine kalbim hiç kanaat getirmiyor. Kaldı ki bulundukları mahallelerdeki sokakları bir görsün belediyeciler. Kendileri bunları bizden daha iyi biliyor."

Hamle'nin şube açtığı bazı mahallelerin sorunlu yerler olduğuna, terör örgütlerinin ve uyuşturucu tacirlerinin rahat hareket edebildikleri yerler olduğuna dikkat çeken Avan, "Karar siyasi bile olsa anlayamadık. Siyasetçi memleketini, şehrini düşünür. Bu siyaset üstü bir karar." dedi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü imzası taşıyan tebligatta gerekçe olarak "Protokollara konu yerlerin imar planlarındaki tahsis edildiği biçimde kullanılmasında belediyenin ve kamunun üstün ve meşru menfaati bulunması" ifadeleri dikkat çekti.

HUKUKEN KABUL EDİLEBİLİR BİR YANI YOK

Hamle'nin, belediyeyle 2009'da yaptığı 10 yıllık protokollere dayanarak, boş arsalar üzerine milyonlarca lira harcayarak binalar yaptığına değinen avukat Salih Akıncı, kararın yürütmesinin durdurulması için mahkemeye başvuracaklarını belirterek, "Süre dolmadan 'çıkın' demeye hukuken hakları yok. Gerekçeleri de yok. 'Siz şu hatayı yaptınız. Şu eksiklik yaptınız. Sözleşmeye aykırı davrandınız' dedikleri de yok. 'Bundan sonra belediye olarak buralarda biz hizmet vereceğiz' deniyor. Tek gerekçe bu. Bu da haklı bir gerekçe sayılamaz. Hukuken elle tutulur, kabul edilebilir, dikkate alınabilir hiçbir yanı yok." diye konuştu.

HAMLE DERNEĞİ ŞİMDİYE KADAR KEPEZ'DE NE YAPTI?

Hamle, kurulduğu 2008'den bu yana 17 bin öğrencinin elinden tuttu. Öğretmenlerin gönüllü ücretsiz ders verdiği 10 şubede ailelere Kur'an kursları da düzenlendi. Sosyal ve kültürel etkinliklerle mahalle sakinlerine kol kanat geren dernek belediye başkanlarından ve siyasilerden de övgüler almıştı.

Hamle'nin sahip çıkmasıyla sokaktan uzak kalan bu çocuklar uyuşturucu ve alkol gibi kötü alışkanlıkların yanı sıra terör örgütünün ağına takılmaktan kurtarıldı. Toplumun beğeni ve desteğini kazanan Hamle'nin bu çalışmaları kamu idarecileri tarafından da övgüyle bahsedildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu başta olmak üzere birçok siyasetçi bir sosyal sorumluluk projesi olan Hamle'yi alkışlayarak kutlamıştı. Antalya'nın eski İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Hamle şubelerinin olduğu semtlerde uyuşturucu satma, polise taş atma gibi olaylar yaşanmadığını söylemişti. Eski valilerden Ahmet Altıparmak da Hamle yöneticilerinden adı uyuşturucu ve suçla anılan Zeytinköy'e de şube açmalarını istemişti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri