Kepek Karşıtı Besleyici Şampuan

Kepek Karşıtı Besleyici Şampuan

Kepek şampuanı türleri farklı nedenlerle kepeklenen saçlarınızın sağlıklı yapısına yeniden kavuşmasında etkilidir. Saç tiplerine özel ürünleri kullanarak çözüm bulabiliyorsunuz.

Kepek Neden Oluşur

Kepek ile mücadele  deride oluşan kabuklu görüntünün giderilmesinde önemli bir aşamadır. Bu durumla mücadele etmek için öncelikle kepekli saç derisinin bütünlüğünü nelerin bozduğuna bakmak gerekiyor. Ölü hücrelerin deriden dökülmesi olarak bilinen kepeklenme, dünya nüfusu bakımından düşünülürse neredeyse herkesin bir dönem yaşadığı bir sorunu ifade ediyor. Erkeklerdeki durum ise kadınlara göre biraz daha fazla göründüğü yönünde. kepeklerin oluşmasında aslında kafa derisindeki yağlardan beslenen bir mantar türü de  etkili. Sebumdaki yağlardan beslenen bu mantar nedeniyle deride tahriş oluyor ve ölü hücreler de gözle görülen şekilde atılıyor. Ancak normal şartlara göre kepeklenmede bazı farklılıklar söz konusudur. Kepeklenmede ölü hücrelerin kendiliğinden yenilenmesi sonucu değil de bir mantar nedeniyle atılması, çok belirgin bir durumun olması durumu görünüyor. Kendini nasıl belli ettiği konusuna gelince de kaşınma, kızarıklık ve kuru deri  en yaygın belirtilerden. Kepeklenmenin temel nedeni mantarlar dışında sebumdaki doğal yağlar, deri hassasiyetinin fazla olması ve şeklinde sıralanabiliyor.

Doğru Kepek Karşıtı Ürün Nasıl Seçilir

Yoğun kepek karşıtı ürün seçiminin nasıl olacağı konusu kendi saç tipinizi doğrudan etkilediği için önemli bir deyay olarak karşımıza çıkıyor.  Kepeklerinizin giderilmesinde etkili olması için doğru  bulmak için öncelikle saç tipinizi bilmek en temel kriter. Ayrıca ürün içeriklerini de değerlendirebiliyorsunuz. Bunun dışında marka seçimlerinizi Bioxcin gibi eczanelerde satılan ve kendini kanıtlamış ürünlere yöneltebilirsiniz.  

Kepek Önlemenin Doğal Yolu Var Mı

Kepekli saçların kepek sorununu gidermek için saçlarınızın çok sıcak suda yıkanmamasını sağlayabilir ve aşırı kurumasını engelleyerek derinizin zarar görmesinin önüne geçebilirsiniz.  Kuruyan derinin kabuklanarak ölü deriyle dolması an meselesidir. Bu yüzden derinizin nem dengesini korumaya özen göstermelisiniz.  Ayrıca saç köklerinize aşırı ısı uygulamak, yanisaç şekillendirici gibi aletleri köklerden başlamadan uygulamak da ayrı bir önem kazanır.  Yani saç derinize olabildiğince iyi davranmanız gerekir. Ancak hepsinden de önemlisi  en etkili  bulmak ve doğru ürün kullanmaktır.  Bir ürünü kullanmaya başlamanızın sonrasında sık şekilde şampuan değiştirmemek de gerekli bir durum. Bunu da dikkate almak gerekiyor.

 

 

En İyi Kepek Şampuanı

En iyi kepek şampuanı  arayışınızda Bioxcin en öne çıkan markalardan biri. Markanın temel özelliği saç sağlığına odaklanan bir formülde satışa sunulması. Yani standart şampuanlardan daha özenli bir formülle hazırlanıyor. Özellikle Aqua Thermal Serisi kepek şampuanı arayışında olan kişilerin beklentilerine doğrudan yanıt veriyor.

  • Yağlanma eğilimli saçlarda özel arındırıcı şampuan
  • Hassas saç derisi için kepek şampuanı
  • Özel yatıştırıcı şampuan mutlaka denenmesi gereken ürün türlerinden.  Şampuanınızı kullanırken son olarak miktar ve sıklık ayrıntılarına da önem vermek gerekiyor.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri