Kepçe Kulak Estetiği

Karşıdan bakıldığında kulak kepçesinin normalden daha fazla açılı ve görünür olması halk arasında kepçe kulak olarak bilinir.

Karşıdan bakıldığında kulak kepçesinin normalden daha fazla açılı ve görünür olması halk arasında kepçe kulak olarak bilinir. Bu başlık altında kulağın birçok farklı şekil bozukluğu ile karşılaşmak mümkündür. Her bir deformasyonun farklı yaklaşımla düzeltilmesi gerekmektedir. Genellikle genetik ve rahim içi gelişim kusuru olarak karşımıza çıkan kulak deformasyonlarının  ameliyatı ile giderilmesi amaçlanır. 
 

Sağlık nedenlerinden çok estetik kaygılarla yapılan  estetiği, kişiye yüzüyle orantılı bir kulak görünümü kazandırmak için yapılır. 
 

Kepçe Kulak Estetiği Ne Zaman Yapılabilir?

Kepçe kulak görünümü, küçük yaşlarda psikolojik olarak da olumsuz bir etki yaratabilir. Özellikle okul dönemlerinde çocuklar arasında geçen hitap şekilleri kişilik bozukluklarına kadar yaşanabilen olumsuz durumlar doğurabilir. Bu açıdan kepçe kulak ameliyatının okul öncesi dönemde yapılması önerilir.  estetiği için üst yaş sınırı ise bulunmamaktadır. Kulak gelişiminin 6 yaşında tamamlanmasıyla başlayan uygun ameliyat süresi, ileri yaşlarda da kişinin isteği üzerine gerçekleşebilir.
 

Ayrıca hamilelere, bebek emzirenlere ve ilaç tedavisi uygulayanlara kepçe kulak estetiğinin yapılmaması önerilir. 
 

Kepçe Kulak Estetiği Nasıl Yapılır?
 

Küçük çocuklarda genel anestezi, büyük çocuklarda ve gençlerde ise lokal anestezi altında yapılan kepçe kulak ameliyatı ile kulak kıkırdağı yeniden şekillendirilir. Tedavide farklı ameliyat teknikleri kullanılmaktadır. 
 

Kepçe Kulak Estetiği Fiyatı Nedir?
 

Kulağın deformasyon derecesi, ameliyat olunacak hastane ve plastik cerrahın deneyimi ameliyat fiyatının belirlenmesinde rol oynamaktadır. 
 

Kepçe kulak estetiği sonrasında da uzman doktor tarafından belirlenen zaman dilimlerinde kontrol gerçekleşmesi önerilir. Gerçekleşecek kontrollerle hastanın iyileşme süreci yakından takip edilir ve bir müdahale gerektiği anda zaman kaybetmeden müdahale edilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri