Kenya Turizmi, Kaybettiği Güveni Arıyor

Başkent Nairobi'de bir AVM'ye gerçekleştirilen terör saldırısı ile sarsılan Kenya'da turizm sektörü, kaybettiği güveni kazanmak için çalışmalar yapıyor.

Başkent Nairobi'de bir AVM'ye gerçekleştirilen terör saldırısı ile sarsılan Kenya'da turizm sektörü, kaybettiği güveni kazanmak için çalışmalar yapıyor.

Geçtiğimiz ay 70 kişinin öldüğü Westgate alışveriş merkezi saldırısı sonrası başta Amerika ve Avrupa olmak üzere bir çok ülke, vatandaşlarına Kenya için yaptığı seyahat uyarısını korumaya devam ediyor. Uyarıların getirmiş olduğu korku ve güvensizlik ortamı ülkede turizmi ciddi olarak etkilemeye başladı. Konu ile ilgili endişelerini dile getiren Ticaret ve Turizm Bakanlığı Genel Sekreteri Phyllis Kandie, hükümeti gerekli tedbirleri almak üzere destek olmaya çağırdı.

Dünyaca ünlü İngiliz iş adamı Richard Branson’ın Masaai Mara’da yaptırdığı Safari kamp oteli Mahalli Mzuri’nin açılışında konuşan Kandie, uluslarası kamuoyunda yeniden güven sağlamanın kolay olmayacağını belirtti. Bu sıkıntılı dönemde Kenya turizmine sağlamış olduğu katkıdan dolayı Branson’a teşekkür eden Kandie, en kısa zamanda Kenya turizmini eski gücüne ulaştıracaklarını da sözlerine ekledi.

Kenya’nın en büyük safari bölgesi Masaai Mara, Kenya'da turistlerin yoğun olarak ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor. Branson’un yaptığı yatırım ile Kenya turizminin dünya çapında yeniden güven kazanması bekleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri