Kenya halkına Cansuyu oldular

Yurt dışında ve yurt içinde kurban faaliyetlerinde bulunan Cansuyu Derneği bu yıl da yüzleri güldürdü.

Kenya’ya giden Cansuyu gönüllüleri 650’e yakın büyükbaş kurban keserek, ihtiyaç sahiplerini sevindirdi

19 yıldır yurt dışında ve yurt içinde kurban faaliyetlerinde bulunan Cansuyu Derneği bu yıl da dünyanın ve Türkiye’nin birçok bölgesinde yüzleri güldürdü. Kenya’ya giden Cansuyu gönüllüleri 650’e yakın büyükbaş kurban keserek, ihtiyaç sahiplerini sevindirdi. Türkiye’den Kenya’ya giden 13 Cansuyu Derneği gönüllüsü Kenya’da Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Malindi ve Kakamega şehirlerinde kurban kesme faaliyetinde bulundu. Cansuyu gönüllüleri kurban faaliyetlerinin yanı sıra yetimhaneleri ziyaret ederek, yetimlerin de yüzünü güldürdü ve onlara bayram harçlığı ve hediyeler verdi.

650’E YAKIN BÜYÜKBAŞ HAYVAN KESİLDİ

5 yıldır Afrika ülkelerinde kurban faaliyetlerinde katılan Cansuyu Gönüllüsü Esat Ergener, 10 gün boyunca Kenya’da bulunduklarını belirterek, bu süre boyunca çok sayıda insanın hayatına dokunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Cansuyu olarak Türkiye’den 9 ve Avrupa ülkelerinden 4 kişi ile birlikte Kenya’da kurban faaliyetlerinde bulunduklarını kaydeden Ergener, “Bağışçılarımızın desteğiyle Kenya’nın Malindi ve Kakamega şehirlerinde 650’e yakın büyükbaş kurban kestik. Bu iki şehirde Müslüman nüfus yoğun olarak yaşıyor. Müslümanların yanı sıra gayri müslimler de bu şehirlerde yaşıyor. Biz kurban eti dağıtımı sırasında bütün ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştık. Din ve dil ayrımı yapmadan ihtiyaç sahibi olan herkesin yüzlerinin gülmesi için büyük gayret gösterdik. Kenya halkı da 10 gün boyunca bizi bağrına bastı. Gerek sivil halk gerek de Kenyalı yetkililer, Türkiye’yi kardeş ülke olarak gördüklerini dile getirdiler. Kenyalı yetkililer bize herhangi bir zorluk çıkarmadı ve her zaman yardımcı oldu. Türkiye’nin Kenya Büyükelçisi Subutay Yüksel ve Diyanet Ataşesi Mehmet Fatih İldeş bizlere destek oldu. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Cansuyu Derneği olarak orada insanların yüzlerinin güldüğünü görmek büyük bir mutluluktu” dedi.

YETİMLERİN DE YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜK

Kenyalıların Türkiye’den yardım gönüllülerinin gelip yardımlarda bulunması karşısında büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Ergener, şunları söyledi: “Kenya’nın yüzde 20’e yakın Müslümanlardan oluşuyor. Diğer geriye kalanlar ise Katoliklerden ulaşıyor. Misyonerler Müslümanların yaşadığı bölgelerde yoğun bir şekilde faaliyet gösteriyor. Kurban faaliyetleriyle birlikte misyonerlerin de önüne geçmiş oluyoruz. Oradaki Müslüman toplumu yalnız bırakmamalıyız. Afrika’nın en gelişmiş 10 ülkesinden biri olmasına rağmen asgari ücret hala 80 dolar civarında. Yüksek vergilerden dolayı Kenya’da halk sokaklara dökülmüştü. Türkiye ve Avrupa’dan verilen vekalet kurbanlarının kesimleri yapıldı. Oradaki Müslümanlara Kur’an-ı Kerim dağıtıldı.

Yetimhaneler ziyaret edildi. Oradaki yetimler sevindirildi. Onlara bayram harçlıkları ve hediyeler verildi. Cansuyu olarak uzun yıllardır bu faaliyetlere katılıyoruz. Ailemizden uzak bir bayram geçirmemizin en temel sebeplerinden birisi de bir yetimi başını okşamak ve onları sevindirmektir. Cansuyu olarak 19 yıldır bu faaliyetlere devam ediyoruz. Benim de bu yıl beşinci gidişim oldu. Her seferinde özlediğim bir coğrafya. Her seferinde oradaki çocukları sevindirmek beni çok mutlu ediyor. Bağışlarda bulunan tüm gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Gerçek muhtaçların yüzlerinin gülmesine vesile oldular. Bu bağışların devam etmesini diliyoruz.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri