Kentsel Dönüşüm Vatandaşı Mağdur Etti

Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında binaları yıkılan ve kamulaştırma bedelleri kendilerine ödenmeyen bir grup vatandaş duruma tepki gösterdi. Kamulaştırma bedellerinin kendilerine ödenmediğini belirten vatandaşlar...

Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında binaları yıkılan ve kamulaştırma bedelleri kendilerine ödenmeyen bir grup vatandaş duruma tepki gösterdi. Kamulaştırma bedellerinin kendilerine ödenmediğini belirten vatandaşlar yıkımın yapıldığı alanda toplanarak yetkililerden yardım istedi.

    Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Hacı Bayram Veli Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılan binalar, hak sahiplerini mağdur etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’nin incelemeleri doğrultusunda geçen yıl ‘riskli alan’ ilan edilen bölgede kentsel dönüşüm ile başlayan yıkımlar, aradan geçen bir yılda tamamlanamadı. Bazı mahalle sakinleri ise evleri boşaltmalarına rağmen kamulaştırma bedellerini alamadı.

    Verilen sözlerin yerine getirilmediğini savunan vatandaşlar, şehrin göbeğinde istimlâk edilen evlerin yerlerinin harabeye döndüğünü belirtti. Suriye sokaklarını andıran mahalledeki binaları geceleri tinerci ve hırsızların mesken tuttuğundan yakınan vatandaşlar, bir an evvel soruna çözüm bulunmasını istedi.

    Kamulaştırma bedeli ödenmeyen mağdurlardan Sefa Kalkan, bir yıldan bu yana paralarını alamadıklarını belirterek "Mahallenin tamamı istimlak edildi. 9 aydan beri paramızı alamadık. Mahallede can ve mal güvenliğimiz hiç kalmadı. Başka yerlerden ev aldık, kimse ödeme yapmıyor, mağdur olduk. Çocuklarımızı akrabalarımızın yanına koyduk, mahallede hırsızlar kol geziyor. Belediyeye gidiyoruz topu bakanlığa atıyorlar. Bakanlık da belediyenin üzerine atıyor. Biz arada kaldık. Mahallenin tamamı istimlak edildi. Bizden sonra tespiti yapılanlar bile parasını aldı." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri