Kent Sorunları Sempozyumu’nun Hazırlıkları Sürüyor

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu tarafından Adana’da bu yıl 3. kez düzenlenecek Kent Sorunları Sempozyumu’nun hazırlıkları devam ediyor. Meslek kuruluşları, odalar ve üniversitelerden de destek isteyen...

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu tarafından Adana’da bu yıl 3. kez düzenlenecek Kent Sorunları Sempozyumu’nun hazırlıkları devam ediyor.

Meslek kuruluşları, odalar ve üniversitelerden de destek isteyen Kent Sorunları Sempozyumu Yürütme Kurulu üyeleri Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar’ı ziyaret etti.

Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi, 22-23 Mayıs 2015 tarihlerinde “Yaşanabilir Bir Adana Nasıl Mümkündür!" ana temalı sempozyumun üçüncüsünü düzenleyeceklerini belirtti.

Kavi, “Kentlerimiz; eşitsizliğin giderek daha da belirginleştiği ve evlerimizin, meydanlarımızın, derelerimizin, ormanlarımızın birer yaşam alanı olmaktan çıkarılarak piyasadaki değerine göre anlamlandırıldığı bir süreci yaşamaktadır.” dedi.

Sempozyum hakkında Rektör Kibar’a bilgiler veren Emir Kavi, etkin, özerk ve demokratik kent yönetimi, verimli ve kamusal bir ulaşım politikası, güvenceli bir yaşam için afet ve risk yönetimleri, doğal çevrenin ve yaşamın korunması ve geliştirilmesi, tarihi ve kültürel mirasın korunması ve geliştirilmesi, kamusal bir kent kimliğinin inşası gibi birçok konu ve sorunun tartışılarak çözümlerinin de yansıtılacağını kaydetti. Amaçlarının, Adana’nın sorunlarını kentlilik bilinciyle çözmek olduğunu ifade eden Kavi, “Bu anlayışın bir parçası olarak hazırlık sürecinde “Adana Kent Forumları” ve "Adana Gerçeği" konulu fotoğraf yarışması da düzenlenecek. Adana'ya taraf olan tüm yetkili, ilgili, duyarlı kişi ve kurumları sempozyuma destek vermeye, şehrin geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sempozyum Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Adnan Gümüş de hazırlıklar kapsamında bir dizi forumlar düzenleyeceklerini, bunlardan birini de Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampusunda açık alanda gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade ederek, bu konuda yardım ve destek istedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, üniversite olarak Adana’nın sorunlarının çözümüne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. Kibar, “Bu kent hepimizin. Bu şehrin sorunlarının çözümüne katkı konusunda Çukurova Üniversitesi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu üniversite Adana için var.” şeklinde konuştu

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri