Kent Konseyi, Bursa Logosu'nu Tartıştı 'Değişmeli' Kararı Çıktı

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, son yapılan 'Bursa Konuşuyor-Bursa Şehir Logosu' genel konsey toplantısında katılımcıların yüzde 95’inin logonun yeniden düşünülmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiğini söyledi. Semih...

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, son yapılan 'Bursa Konuşuyor-Bursa Şehir Logosu' genel konsey toplantısında katılımcıların yüzde 95’inin logonun yeniden düşünülmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiğini söyledi.

Semih Pala, 'Bursa Konuşuyor-Bursa Şehir Logosu' genel konsey toplantısıyla ilgili bilgi verdi. Bursa Kent Konseyi’nin şehir için hazırlanan logoyu tanıtım toplantısında öğrendiğini belirten Pala, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden olan Bursa’nın simgesinin de önem taşıdığını aktardı. Logonun açıklanmasının ardından, Bursa Kent Konseyi’ne konunun görüşülmesi için teklifler geldiğini açıklayan Pala, “Ülkemizi ve Bursa’yı ilgilendiren önemli konuları her kesimden insanları biraraya getirerek konuşturmak bizim görevimizdir. Bursa Valiliği'nin, şehrin marka değerinin artması, turizmine katkıda bulunması amacıyla yaptığı logo çalışmasını iyi niyetli bir adım olarak görüyoruz. Ancak toplumdan gelen tepkiler ve talepler üzerine Bursa Kent Konseyi’nin ‘Bursa Konuşuyor’ genel konsey toplantısında ele aldık. Toplantıda, açık yüreklilikle ve medenice katılımcılar konuştu. BKK olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Kent konseyinin bir görüşü olmaz. Görüşümüz, katılımcılarımızın genel konsey toplantılarından oluşan fikirleri ilgili yerlere iletmektir.” dedi.

Toplantıda, daha çok lale figürü ile Bursa’nın bağdaşıp bağdaşmadığının gündeme geldiğini hatırlatan Pala, valiliğin, konuyu toplumla paylaşmadan niye yaptığının da sık sık dile getirildiğini söyledi. "Şehirle ilgili kalıcı işler, kalıcı olan kesimlerle yapılmalı. Şehrin logosu da kalıcı bir iştir" diyen Pala, şöyle devam etti: “Yöneticiler vatandaşın taleplerine ters hareket etmemeli. Gelen talepleri ve düşünceleri mutlaka dinlemeliler. Toplantıda katılımcıların dile getirdiği görüşler şunlar olmuştur; ‘Bursa denilince akla öncelikle lale gelmiyor. Logo değiştirilmeli. Takdim edilen logoya odaklanmalıyız. Kamuoyu işin içine katılarak daha uygun logo seçilmeli. Taşınmaz bir değer logo olarak tercih edilmeli.

Yarışma açılmalı ve her kesimden görüş alınmalı. Logo vatandaş tarafından seçilmeli. Bursa’nın bu logo ile dünyaya tanıtılması mümkün değil. Lale, Tuna Nehri’ni, Somuncu Baba’yı hatırlatıyor. Logo, Bursa’yı temsil etmiyor´. Kent Konseyi olarak biz bunları raporlayarak ilgili yerlere göndereceğiz. BKK katılımcılarının yüzde 95’i logonun yeniden düşünülmesi gerektiğini ifade etmiştir. Vatandaşlar kavga etmeden, medenice meselelerin çözümüne katkı sağlamalı. İdareciler de halkın tenkitlerine kulak vermelidir."

Pala, Kent Konseyi'nin çektiği fotoda Bursa ile lale figürünün bağdaşmadığının görüldüğünü belirtti. Pala; Uludağ, teleferik, kılıç kalkan, çınar yaprağı, Yeşil Türbe, Hacivat ve Karagöz, Ulu Cami gibi unsurlar kullanılarak dünyaya hitap eden logolar da oluşturulabileceğini kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri