Kendi yetiştirdikleri üzümlerden pekmez yapıyorlar

Ereğli'de vatandaşlar kendi bahçelerinde yetiştirdikleri üzümlerden pekmez yapıyorlar

Ereğli'de vatandaşlar kendi bahçelerinde yetiştirdikleri üzümlerden pekmez yapıyorlar. Vatandaşlar, büyük zahmetlerle yaptıkları pekmezlerin bir bölümünü kendilerine ayırırken, bir bölümünü de yakınlarına dağıtıyor, pazarlarda satıyor. Türbe Mahallesi'nde kendi evinde yetiştirdiği üzümlerde pekmez yapan 66 yaşındaki Neşat Doruk yaptığı açıklamada, 8 yıldır kendi pekmezini kendisinin yaptığını söyledi. Pekmez toprağının her yerde bulunmayan bir özellikte olduğunu ifade eden Doruk, şunları kaydetti:
''Öncelikle olgunlaşmış üzümler toplanıyor ve iyice çiğnendikten sonra kazan içerisinde atılarak kaynatılıyor. Kaynayan ve şıra haline gelen üzüm, daha sonra içine her yerde bulunmayan ve pekmez toprağı dediğimiz toprağı da katarak sabaha kadar bekletiyoruz. Sabaha kadar bekleyen şırayı, ertesi gün geniş bir leğenin içerisinde ortalama 7 saat kaynatıyoruz. Daha sonra da süzgeçlerle süzüyoruz ve pekmezimiz hazır hale geliyor.''
Yapılan pekmezin kilosunu da 10 liradan sattıklarını anlatan Doruk, kendi yaptıkları pekmezin daha lezzetli olduğuna inandığını söyledi.

 

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri