Kendi tohumumuzu geliştiremiyoruz!

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ), Konya'da ki lise müdürleri ve öğretmenleriyle bir araya gelerek istişare ve tanıtım toplantısı düzenledi.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ), Konya'da ki lise müdürleri ve öğretmenleriyle bir araya gelerek  istişare ve tanıtım toplantısı düzenledi. Program, Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. Programda konuşan üniversitenin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem, hedeflerinin en kısa sürede dünyada ilk 100 üniversite arasında olmak olduğunu ifade etti.

Öktem, "2005 yılından sonra üniversite sayısında ciddi bir artış söz konusu. Bölgemizde 44 tane üniversite var. Bu sayı ülkemizdeki üniversitelerin yüzde 25'ini oluşturuyor. 2014 yılında Selçuk Üniversitesi (SÜ) Türkiye'nin en başarılı ilk 10 üniversitesi içerisinde yer aldı. Selçuk Üniversitesi bizim abimiz. Bizim hedefimiz en kısa sürede Türkiye'de en başarılı ilk 10 üniversite arasında ve dünyada en başarılı ilk 100 üniversite arasında yer almak.2040 yılında bu hedefimizi gerçekleştireceğiz. Bizim arkamızda Konya'nın en başarılı kuruluşu var. AR-GE ağırlıklı ihtisas yapan ve bilgiye önem veren bir üniversite olmak istiyoruz. Alanımızda dünya ile yarışmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

BU SENE 70 ÖĞRENCİ ALACAĞIZ

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Kurucusu Muharrem Candan, üniversite olarak amaçlarının tarıma katkıda bulunmak olduğunu belirtti. Candan, "Ülkemizde 30 civarında ziraat fakültesi var ve tarım şu anda yerlerde. Bizim ekecek milli bir tohumumuz bile yok. Dışarıdan tohumlar alarak üretim yapıyoruz. Hedefimiz Türk tarımının yetiştirdiği tarım ürünlerini geliştirmek. Bu yıl okulumuza öğrenci alacağız. Her sınıfta 10 öğrenci olacak. Toplam üniversitemizde 70 öğrenci olacak. Dünyanın en verimli topraklarına, en verimli iklimine sahibiz diyoruz ama tarım gelişmiyor. Okulumuza alacağımız 70 öğrenciye ayrıcalıklar sunduk. Öğrencilerimizi ücretsiz okutacağız. Başarı sıralarına göre burs imkanı sağlayacağız. Mezun olduklarında iş imkanı vereceğiz. Bizim amacımız başarılı olan öğrencileri ülkemiz yararına dokunacak alanlara yönlendirmek" dedi.

EN KRİTİK NOKTALARA ULAŞACAĞIZ

Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mikdat Çakır da,    "Burası bir patronun şirketi değil. Burası bir aile şirketi değil. Burası 7 milyon insanın emeklerinden süzülmüş bir vakıf. Devşirme bilgi ile kendi tohumumuzu geliştiremiyoruz. Devletten destek alma gibi bir amacımız yok. Biz bu yola devletten destek alamayacak gibi yola çıktık" diyen Çakır konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kendi imkan ve kuvvetlerimize göre az sayıda öğrenci alacağız. İlk senemizde yüzlerce öğrenci alıp bu sayı ile bizde övünmek isterdik. Ama biz bunu yapmayacağız. Biz bu sene 70 öğrenci alıp en iyi imkan ve en iyi eğitimi sunacağız. Eğitimde en iyi beyinlerle en kritik noktalara ulaşacağız. Biz üniversitemize sınavda ilk 50 bin sıralamasına girmiş öğrencileri alacağız. 1-2 öğrencimiz ilk 150 bin içerisinde olabilir. Biz bu 1-2 öğrenciyi yapacağımız eğitimle ilk 50 bindeki öğrenci seviyesine getireceğiz. Yeni kurulan bir üniversiteyiz. Yeni kurulmamıza rağmen birçok yurt dışı tarım üniversitesinden iş birliği teklifi aldık. Demek ki biz doğru yoldayız ve doğru işler yapıyoruz ki bize iş birliği teklifinde bulunuyorlar. Bizim mezun öğrencilerimizin yüzde 70'i yurt dışında yüksek lisans yapabilecek. Biz eğitim programlarımızı Avrupa'da ki üniversitelerin eğitim programlarına göre ayarladık. Öğrencilerimiz dersten çıktıktan sonra Torku'da staj yapabilecek. Böylece işi bilen mezunlar vermiş olacağız."

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri