Kendi Kremlerini Kendileri Üretiyorlar

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İZMEK bünyesinde açılan cilt bakımı kursuna katılan kursiyerler, kendi kremlerini kendileri üretiyorlar.Haftanın 2 günü süren cilt bakım kursun...

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İZMEK bünyesinde açılan cilt bakımı kursuna katılan kursiyerler, kendi kremlerini kendileri üretiyorlar.

Haftanın 2 günü süren cilt bakım kursunun öğretmenliğini Merve Yenilmez yapıyor. Büyük bir neşe içinde geçen kursa katılan bayanlar, hem kendi kremlerini kendileri yapıyor, hem de yaptıkları kremleri kendi ciltlerinde deniyorlar. 2 grup halinde 60 bayanın katıldığı cilt bakım kursunun Mayıs ayına kadar devam edeceği öğrenildi. Kurs öğretmeni Merve Yenilmez, bayanlardan kimyasal cilt bakım ürünlerini kullanmamalarını isteyerek, "Kimyasal bakım ürünlerinin içinde cildimiz için çok zararlı karışımlar bulunuyor. İlk başta zararını fark edemesek de zamanla kimyasal ürünlerin zararı ortaya çıkmaktadır. İZMEK kurslarında bizler tamamen doğal cilt ürünlerini kullanıyoruz. Kendi topladığımız çiçek ve yaptığımız yağlarla cilt bakımını gerçekleştiriyoruz. Doğal ürünlerin cildimize hiçbir yan tesiri bulunmamaktadır. Kendi doğal kremlerimizi kendimiz yapıyoruz. Tamamen doğal, içerisinde zeytinyağı, bal mumu, E vitamini, üzüm çekirdeği yağı, kantaron yağı gibi doğalları karıştırıp merhem haline getirip kullanıyoruz” dedi.

Yenilmez, cilt bakımı kursunda, doğal ürünlerle el yapımı maskeler, el yapımı kremler ve doğal el yapımı yağlarla cildin ihtiyacına göre mini bakımlar el, ayak ve saç bakımlarını kursiyerlere öğretildiğini, ayrıca profesyonel makyaj, günlük, gece makyajları, kirpik ve kaş bakımları hakkında da bilgilendirmede bulunulduğunu söyledi.

Merve Yenilmez ile kursiyerler, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve emeği geçenlere kendilerine sağladıkları imkandan dolayı teşekkür etmeyi de unutmadılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri