Kendi çocukluğunuzu hatırlayın

Cumhuriyet İlköğretim Okulu tarafından önceki gün düzenlenen Geleceğimiz Çocuklar konulu eğitim seminerinde hem öğrencilere, hem de öğrencilerinin ailelerine ayrı ayrı öğrenci ve anne baba ilişkisin

Cumhuriyet İlköğretim Okulu tarafından önceki gün düzenlenen ‘Geleceğimiz Çocuklar’ konulu eğitim seminerinde hem öğrencilere, hem de öğrencilerinin ailelerine ayrı ayrı öğrenci ve anne baba ilişkisinin nasıl olması gerektiği anlatıldı. Alaeddin Keykubat Konferans Salonu’nda yapılan programa konuşmacı olarak Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca katıldı.

 

Programın açış konuşmasını yapan Cumhuriyet İlköğretim Okulu müdürü İsmail Dinç, amaçlarının okulun sadece sınıfta yapılan etkinlik olmadığını, okulun çevresiyle bütünleşmesini ve çevresindeki insanlara rehber olmasını sağlamak olduğunu dile getirdi. Eğitimin sadece sınıfta ve öğrencilerle sınırlı kalmaması gerektiğini belirten İsmail Dinç, “Eğitimin asıl hedefi öğrenciler olmakla birlikte, bu eğitim sürecinde öğretmenler ve veliler de vardır. Bu nedenle zaman zaman gerek öğretmenlerimize, gerekse velilerimize yönelik düzenlenen konferans ve seminerlerle beraber kendimizi yenilememiz gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

Anne ve babaların çocuklarından özellikle okul ve eğitimle ilgili konularda sürekli şikayetçi olduğunu söyleyen Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca ise ailelere öncelikle kendi çocukluk dönemlerini hatırlamaları tavsiyesinde bulundu. Bazı ailelerin bunu abartarak çocuklarından umudu kestiğini, ‘benim çocuğum adam olmaz’ gibi şeyler söylediğini dile getiren Sait Çamlıca, “Çocukların bugünkü yaramazlıkları ne boyutta olursa olsun onların gelecek vaat etmediği anlamına gelmez. Çocuklarımız ülkemizin geleceğidir. Yaramazlık yapan çocuk problemli diye düşünmeyin, asıl yaramazlık yapmayan çocuk problemlidir. Yaramazlık yaptığı için çocuklarınızdan umudu kesmeye hakkınız yok” diye konuştu. Evde çocuklarla kurulan ilişkinin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini bildiren Sait Çamlıca, “Biz şunun farkına bir türlü varamıyoruz. Değişen zamanla birlikte ev hayatı da aile hayatı da değişiyor. Bu değişime ayak uydurmak gerekiyor. Zayıf aldığı için ailenin çocuğa küsmesi, kızması kadar saçma bir şey yoktur. Sene sonunda gelecek olan karnedeki rakamlar ne olursa olsun, o sizin ailenizin karnesidir” ifadelerini kullandı.

 

RASİM ATALAY

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri