Kenan Işık'ı kızdıran 27 Mayıs sorusu?

'Kim Milyoner Olmak İster' programını sunan Kenan Işık, 27 Mayıs ile ilgili bir soru karşısında tepki göstermekten kendini alamadı.

Kenan Işık, yarışmacıya yönelttiği 27 Mayıs sorusuyla ilgili "Böyle garip şeyler de var Türkiye Cumhuriyeti tarihinde" yorumunda bulundu.

Kim Milyoner Olmak İster'de yarışmacıya "Bir cumhurbaşkanının ilk kez yargılandığı Yassıada'da Celal Bayar, Afganistan Kralı'nın hediye ettiği hangi hayvanı satmaktan mahkum edilmiştir?" şeklinde bir soru yöneltildi. Sorunun cevabı, 'Köpek'ti.

Kenan Işık, bu soru için de "Saçmalık, gariplik, ne günlerden geçmişiz" dedi. Yassıada duruşmalarını eleştiren Işık, "Ne saçma değil mi, bir cumhurbaşkanı hediye edilen bir köpek yüzünden ne diye mahkum edilir ki" diye tepki gösterdi.

Yarışmacının, cevabın "Konuşma özelliğinden dolayı, Bayar'ın bazı sözlerini açık edebileceği nedeniyle bu hayvanın papağan olabileceği' şeklindeki yorumu da Işık'ı hayrete düşürdü. Işık, "Acaba şunu mu anladım, papağan olsa, devlet sırlarını açığa mı çıkarmış olacak. Zaten abes olan bu. Bir cumhurbaşkanı, başka bir cumhurbaşkanının hediye ettiği bir hayvan yüzünden niye mahkum edilir? İnsanı (papağan örneğini kastederek) böyle saçma bir düşünceye bile sevk edebiliyor. Bir mantık arıyoruz yani, niye yargılansın. Ne günlerden geçmişiz Ya Rabbim" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Afganistan Kralı, dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar'a 'Afgan Tazısı' cinsi bir köpek hediye etmiş, bir süre devlet çiftliğinde bakılan köpek, Atatürk Orman Çiftliği hayvanat bahçesine satılmış ve parasıyla da bir köye çeşme yaptırılmıştı. Celal Bayar, bu köpek yüzünden "Nüfuz ve makamını suistimal ederek kendi çıkarlarına uygun satış yapma" gibi tuhaf bir gerekçeyle mahkum edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri