Kenan Gökçe 'Mutluluğun Rengi Siyah' Romanını Tanıttı

Uşak Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gökçe, “Mutluluğun Rengi Siyah” isimli romanının tanıtımını yaptı.

Uşak Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gökçe, “Mutluluğun Rengi Siyah” isimli romanının tanıtımını yaptı. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki tanıtıma Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ve eşi İmran Çelik, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Adil Karaman ve davetliler katıldı.

Vali Erden, burada yaptığı konuşmada öğretmenlerden, öğrencilerden ve velilerden kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasını isteyerek, okumanın bilgi edinmek olduğunu söyledi. Bilgi toplumu olmak için okuma alışkanlığı gerektiğinin altını çizen Erden, Gökçe’yi böyle bir çalışma ortaya koyduğu için tebrik etti. Rektör Çelik de Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe’nin böyle bir eser ortaya çıkarmasının fevkalade güzel olduğunu ifade ederek, “Toplum olarak okur yazarlık oranımız yüksek ancak kitap okuma alışkanlığımız yok. Okumuyoruz. Japonya’da toplumun yüzde 14’ü, Amerika’da yüzde 12’si, İngiltere’de ve Fransa’da yüzde 21’i düzenli kitap okurken Türkiye’de 10 binde bir kişi düzenli kitap okuyor. Oysa nüfusu 7 milyon olan Azerbaycan’da bir kitap, en az 100 bin adet basılıyor. Bizde ise en çok satacağı düşünülen kitaplar bile 3–4 bin civarında basılıyor. Oysa ki bir kitap için ne emekler veriliyor. Ben Kenan Gökçe’yi, verdiği emekten dolayı kutluyorum. Umarız faydalı olur ve devamı gelir. Hayırlı olsun.” dedi.

Kenan Gökçe ise AKY Yayınevi tarafından basılan “Mutluluğun Rengi Siyah” adlı kitabının, başkalarına anlatmaya korkulan olayları yaşayan insanların duygularını, hayata nasıl baktıklarını ve nasıl tutunmaya çalıştıklarını onların penceresinden aktarmaya çalıştığını söyledi. Yazmanın kolay bir iş olmadığını, yazarken daha iyi anladığını belirten Gökçe, “Yazdıkça bunun çok keyifli bir alışkanlığa dönüştüğünü farkettim. Şimdilerde izlediğim, gördüğüm ve dinlediğim birçok olaydan, yazmaya değer şeyler çıkarmaya çalışıyorum. Zihnimin bir köşesi sürekli yazıyor. Bu keyfin devamı için ikinci kitabımı da yazmaya başladım.” şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri